77 Seventy Seven, els AC/DC catalans

Una de le bandes més potents del hard-rock a Catalunya

| 18/12/2016 a les 15:00h

Amb un directe espectacular, els barcelonins 77 Seventy Seven s’han guanyat un públic fidel amb incendiaries actuacions i innumerables concerts arreu d’Europa, l’estat espanyol i Catalunya. A l’espera d’un nou disc del quartet, hem parlat amb el seu guitarrista, LG Valeta, que ens posa al dia dels projectes de la banda. 
77. Foto: Carles Rodríguez

Avui diumenge culmineu la gira per l'Estat espanyol amb Saxon i Girlschool, i tot just acabeu d'anunciar nova gira europea per al març amb Horisont i Black Mirrors. Quants cops heu voltat per Europa i amb qui? 
Doncs la veritat és que hem fet moltes gires europees i ara mateix he de fer memòria per recordar-les, però em vénen al cap les mes recents. Aquest any hem fet una gira com a caps de cartell principalment, tot i que els últims quatre concerts vam acompanyar la Kyle Gass Band per França. L'any passat, vam girar primer amb Michael Schenker's Temple of Rock i acte seguit amb Danko Jones. La gira va durar un mes i entre les dues gires i per omplir dies lliures vam fer alguns concerts pel nostre compte amb Dead Lord, companys de segell discogràfic.

Dels vostres primers temps quines gires recordeu amb més entusiasme? 
Les que vam fer amb Bullet per Europa i Escandinavia al 2012, era la primera gira en la que anàvem amb autobús, al 2013 amb Psychopunch, un grup punk-rock de Suecia, per tota Europa també. L'última en bus va ser al 2014 obrint per als noruecs Audrey Horne, la primera gira en la que l'Andy i en Guillem ens van acompanyar i només feia 2 setmanes que estaven a la banda. Als anys 2010, 2011, 2013, i a principis de 2014 vam fer gires pel nostre compte per diferents països com Italia, Alemanya, França, Suecia, Noruega, Holanda, Suïssa i Anglaterra. Entre gires per Europa sempre hem estat girant per Espanya o si no gravant disc.



Ja teniu a punt el nou disc? 
Ara mateix estem treballant amb els nous temes que esperem gravar el 2017. Estem en fase de preproducció i en termes generals de composició i so. No podem avançar res més perque està tot molt verd, tot i així cada vegada ens ve més de gust provar nous camins i incorporar encara més vocabulari a la nostra música, tot dins el rock òbviament.

En referència a l’essència "77 versus AC/DC" en quin punt us trobeu actualment? 
Nosaltres hem estat i som molt fans de l'era Bon Scott, i som conscients que hem creat una imatge d' "els AC/DC catalans". però ja no ens sentim tan identificats amb ells. En aquest últim disc hem incorporat més llenguatge del rock dels setanta en general amb pinzellades de Thin Lizzy, Slade, The Sweet Led Zeppelin, per anomenar grups coneguts, però també d'altres bandes dels 70 com Hard Stuff, Sir Lord Baltimore, Brownsville Station o Cactus.

Components: 
Armand Valeta (veu i guitarra rítmica), LG Valeta (guitarra), Guillem Martínez (baix) i Andy Cobo (bateria). 

Discografia 77 Seventy Seven
21st Century Rock
(Listentable Records, 2010), High Decibels (Listentable Records, 2011), Maximum Rock’n’roll (Listentable Records, 2013) i Nothing's Gonna Stop Us (Century Media, 2015).
Arxivat a: Enderrock