Roba Estesa, grup revelació del 2016

Premi Enderrock de la Crítica

| 05/01/2017 a les 07:00h

Són sis noies del camp de Tarragona que han revolucionat el folk festiu. Les han vistes en incomptables festes majors d’aquest estiu tot presentant el seu primer treball, Descalces (Coopula, 2016). Disc i directes els han fet mereixedores del premi al millor grup revelació. Però la vida segueix, i després d'un 2016 en què han estat la sorpresa musical més agradable de l'escena catalana volen aprofitar el 2017 per acabar de consolidar la proposta. N'hem parlat amb Anna Sardà, la baixista del grup. 


És important rebre aquesta distinció amb el primer disc?
Evidentment que sí. No ens esperàvem el reconeixement de tota la feina feta. Sentim que tot ha anat molt ràpid: vam guanyar el concurs, vam gravar el disc amb tota la feinada que hi havia al darrere i que vam haver de compaginar amb les nostres feines i els nostres estudis... Però sembla que al final tot ha donat el seu fruit, i aquest premi encara ens fa sentir més orgulloses de la feina que hem fet.

Fes-me un balanç d’aquest any...
Estem molt contentes de com ha anat tot. Hem fet moltíssims concerts, més de quaranta des que vam començar la gira al maig. Pensàvem que treure el disc el maig era anar tard perquè moltes programacions ja estaven tancades, però ens ha anat molt bé. Hem recorregut mitja geografia catalana, hem sortit a l’estranger i hem pogut compartir el nostre disc amb tothom que l’ha volgut escoltar. Ha estat una experiència súper bona.


 
Als directes, més cançons. Si volguéssiu ja estaríeu a punt de nou disc. Per a quan?
Ens ho estem plantejant però encara no tenim cap calendari sobre la taula. Ara estem treballant en el directe de la nova temporada que volem començar cap a l’abril. Després segurament podríem començar a treballar en el nou disc i que si tot va bé pogués sortir el 2018. Però encara no ho tenim gaire clar, hem de veure com avancem aquests mesos.

Sou partidàries d’anar provant les noves cançons als directes, o les guardareu per quan ja hagueu publicat el disc?
Ara estem treballant en el directe i si podem estrenar alguna nova cançó aquest estiu, molt millor. Així podríem veure la reacció del públic. Però la veritat és que encara no hem decidit res.

Un primer disc és un divertimento. A partir del segon ja hi ha expectatives que no s’han de decebre i pot començar un camí cap a la professionalitat. Com us plantegeu el futur?
Aquesta pregunta ens la fem molt sovint i encara no tenim la resposta. Treure un primer disc és mostrar el que estaves fent fins ara, i en canvi un segon disc ja vol dir haver de complir unes expectatives. De moment nosaltres compaginem Roba Estesa amb la nostra vida professional al marge del grup i amb els nostres estudis. És una pregunta que ens continuarem fent. Per ara ens agrada poder compaginar-ho tot amb Roba Estesa. Que ens hi puguem dedicar? Ja es veurà segons com avancin les coses, ara encara és aviat.

Arxivat a: Enderrock