Disc, concert i descoberta: Xarim Aresté

El cantautor de Flix ens descobreix quin és el seu rànquing del 2016

| 18/01/2017 a les 15:00h

A banda de conèixer el veredicte de la crítica, hem demanat a 10 artistes guardonats amb els Premis Enderrock 2016 quins són el millor disc, el millor concert en directe i la descoberta de l'any. 
 
Xarim Aresté. Foto: Noemí Elias

La selecció del guitarrista de ponent destaca El disc de La Marató, un concert de Festa Major i Steve Smyth.

Un disc

Diversos artistes
(TVC Disc, 2016)
 


"Cada any a El disc de La Marató de TV3 els nostres artistes més potents fan revisions de cançons que hem sentit milers de vegades: No se m'acut millor manera de conrear la cultura catalana. No entenc la necessitat de promoure noves obres amb tants clàssics pendents de versionar. Si volem un país més culte i més lliure és obvi que també faran falta més versions."

Un directe

Festa Major: "El millor concert de l'any va ser a la Festa Major de no sé quin poble. Com que era gratis em vaig gastar els diners de l'entrada en beguda i m'ho vaig passar molt bé. Ara bé, no recordo com es deia el grup...".

Una descoberta

Steve Smyth



"He descobert Steve Smyth, un australià eixerit que s'ha instal·lat al barri barceloní de Gràcia. No sap parar quiet, i fa unes cançons precioses. Sentir-lo cantar és com si, subtilment, et llancessin un entrecot de 400 grams a la cara."
Arxivat a: Enderrock, Xarim Aresté, 2016, La Marató de TV3, Steve Smyth