Els nous hits d'Els Amics de les Arts

El 24 de febrer publiquen 'Un estrany poder', el seu quart disc d'estudi

| 20/01/2017 a les 09:06h

Avui s'ha publicat un primer avançament del que serà el nou disc d'estudi d'Els Amics de les Arts. Es tracta del videoclip i la cançó "El seu gran hit", una cançó cent per cent ballable, on canten en una llengua inventada i que a alguns els recordarà a "L'home que ens robava les novies" d'Albert Pla. A l'EDR d'aquesta setmana el lletrista Joan Enric Barceló ens avança algunes de les idees que respiren la resta de temes que han enregistrat. Fem un repàs del nou disc cançó per cançó.
 Els Amics de les Arts. Foto: Arxiu del grup

"Les coses"
: Quan ja has tingut unes quantes parelles, comences una nova relació i ja saps que l’altre no és perfecte. Un intent de retardar al màxim l’arribada de la realitat.

"30 dies sense cap accident": Una pel·lícula d’espies. Una persecució a través de l’espai i del temps. Un bucle temporal. Un carreró sense sortida.
 


"Apologia de la ingenuïtat": Ja n’hi ha prou de cançons que et diuen com has de viure. Aquelles del tipus 'Sigues fort!', 'Persegueix els teus ideals' o 'Viu el moment'. La vida és una altra cosa. I si no ho expliquem, algú acabarà prenent mal de veritat. Visca els dies que no passa res.

"Primer en la línia successòria": Anar per un carrer. Veure una persona que t’havia agradat passejant amb la seva parella. Pensar: 'Com pot ser que hagi acabat amb aquesta pelatreco?'.

"Un estrany poder": L’esperança és l’últim que es perd. Quan no queda res, apareixen del no-res les ganes de viure.

"La llum que no se’n va": No voler tornar a casa. Vagar pels carrers d’una gran ciutat buscant llums obertes on trobar gent semblant.

"Salvador": Que tu vulguis enganxar-te a la vida no implica que la vida t’ho vulgui deixar fer. Jubilats, autobusos i arenes movedisses.

"No ho entens": Com explicar a algú que és el millor i el pitjor que t’ha passat a la vida?

"Casa en venda": La casa familiar enmig del bosc. Estius infinits. Hi ha moments que sí, que ja és massa tard.
 


"El seu gran hit"
: Un autorretrat. Riure’s d’un mateix és la manera de poder riure’s de tot.

"Suïssa": L’amic neutral que està enmig de la tempesta amorosa. 'Jo vull ser Suïssa. Cadascú que es mengi, nena, els seus propis merders'.

"El vent tallant": Dir adéu desapareixent i deixant pas a la OBC. Una pel·lícula diferent per a cadascú. Terra vermella. Núvols. Un indi galopant. Un indi que vola.

Els Amics en directe
La banda presentarà les cançons del nou disc en una gira que engegarà el 21 d'abril a Valls i que s'allargarà durant la segona meitat del 2017. De moment, aquestes són les dates que han anunciat:

- Valls (Centre Cultural) 21 d'abril, 21.00 h [entrades a la venda pròximament]
- Igualada (Sala Igualada) 22 d'abril, 23.00h [entrades a la venda a Posa’l disc i Sala Igualada]
- Girona (Festival Strenes - Escales de la Catedral) 30 d'abril, 21.00 h [entrades eschaurides]
- Barcelona (Guitar BCN - Sala BARTS) 4 de maig, 21.00 h [entrades eschaurides]
- Barcelona (Guitar BCN - Sala BARTS) 5 de maig, 21.00 h [entrades eschaurides]
- Barcelona (Guitar BCN - Sala BARTS) 6 de maig, 21.00 h

El disc es pot obtenir en prevenda a iTunes i Apple Music mitjançant el següent enllaç, mentre que el single ja està disponible a través de totes aquestes plataformes, iTunes i Apple Music.
Arxivat a: Enderrock