Disc, concert i descoberta: Carles Dènia

El guitarrista i cantant folk fa la tria del 2016

| 29/01/2017 a les 12:00h

A banda de conèixer el veredicte de la crítica, hem demanat a 10 artistes guardonats amb els Premis Enderrock 2016 quins són el millor disc, el millor concert en directe i la descoberta de l'any.  
 Carles Dènia. Foto: Juan Miguel Morales

A la selecció de Dènia hi trobem els noms d'Albert Sanz, Marius PredaZohar Fresco.

Un disc:


Albert Sanz
Mediterraníes
(Karonte, 2016)


"És un pianista valencià que ha evolucionat posant molta atenció als cantants i les cançons, fet no gaire habitual en els músics de jazz. Açò es respira al disc, on el piano literalment canta cada línia, es despulla d'artificis i mostra una veritat que només el talent d'Albert Sanz pot expressar."

Un concert:

Marius Preda
9/2016 - Festival Folkloriáda (Txèquia)



"El músic romanès Marius Preda és un vell amic, estudiàvem junts al Conservatori i és una de les figures més genials com a referent instrumentista de címbal en la música gitana. Vam coincidir tot actuant al mateix festival a la República Txeca. Quan este gitano es posa a tocar, el món s'acaba."

Una descoberta:

Zohar Fresco



"Amb el company Aleix Tobias vam tenir l'immens plaer de participar en el seu projecte al Festival de Música Sacra de Jerusalem. Va ser una experiència impactant. El trio del percussionista israelià és una màquina de rellotgeria, precisió i complexitat rítmica d'una música hipnòtica i excitant." 
Arxivat a: Enderrock, Zohar Fresco, Marius Preda, Albert Sanz, Carles Dènia