Sílvia Pérez Cruz, Premi Gaudí a la millor música original

Els Amics de les Arts, Gerard Quintana i Marina Rossell protagonitzen els moments musicals de la gala

| 30/01/2017 a les 10:26h

La nit del Premis Gaudí va tenir una bona quota musical amb actuacions d'artistes catalans repartides entre la gala i amb una protagonista absoluta, Sílvia Pérez Cruz, que va rebre el guardó a millor música original. La cantautora de Palafrugell va rebre el premi per "Cerca de tu casa", un drama social i musical amb els desnonaments com a rerefons.
Sílvia Pérez Cruz. Foto: Xavier Mercadé

Per a aquest guardó, Sílvia Pérez Cruz competia amb Arnau Bataller ("The Chosen"), Fernando Velázquez ("Un monstruo viene a verme") i Gerard Gil ("La propera pell"). En el seu discurs d'acceptació va agrair la valentia del director Eduard Cortés, destacant que la seva tasca havia estat "posar música a les paraules de Cortés". La música també estava nominada a millor actriu protagonista per "Cerca de tu casa", premi que finalment va ser per a Emma Suárez.

Precisament, a la gala del 2016 Pérez Cruz va interpretar la cançó "No hay tanto pan", avançant la peça més destacada de la pel·lícula que encara s'havia d'estrenar. Aquest va ser l'únic guardó per la pel·lícula d'Eduard Cortés. Joan Dausà va ser l'encarregat de donar el premi a la cantant, tot i que durant la gala un bon grapat de músics van aparèixer en escena. 



Els Amics de les Arts
van tenir presència destacada al principi i al final de la nit. Primer amb la interpretació compartida de "Jean-Luc", on el presentador de la gala Bruno Oro, Clara Segura i més cares conegudes de TV3 van transformar la lletra de la cançó en una reivindicació del cinema català. Com a colofó, el quartet va tocar per primer cop en directe l'avançament del nou disc "El seu gran hit".



La música d'acompanyament durant tota la gala va anar a càrrec del Quartet Brossa i Xavi Lloses al piano, banda que també va acompanyar les actuacions de Gerard Quintana i Josep Thió, així com de Marina Rossell. Els dos membres de Sopa de Cabra van interpretar "El far del sud", l'única de les tres cançons que es va poder veure en directe, ja que les altres dues les va tallar la pausa publicitària.



Marina Rossell va cantar "Absents" en un dels moments més emotius de la nit. La cançó va servir com a obituari per recordar totes les persones del món de la cultura que havien passat a millor vida durant l'últim any. Els aplaudiments es van succeir a mesura que els noms dels difunts anaven apareixent en una gran pantalla.
Arxivat a: Enderrock, Marina Rossell, Premis Gaudí, Els Amics de les Arts, Sílvia Pérez Cruz, Gerard Quintana, Josep Thió, Quartet Brossa