Revista

Un 440Clàssica&Jazz de cine

La revista anuncia els Premis Enderrock 2017 de la crítica en les categories de clàssica i de jazz

| 01/02/2017 a les 06:59h


Carles Cases ocupa la portada del número 35 de 440Clàssica&Jazz. La revista dedica bona part de les pàgines a reflexionar sobre la música i el cinema, i també dona a conèixer els Premis Enderrock 2017 de la Crítica en les categories de clàssica i de jazz: Portrait (Seed Music), del Quartet Gerhard, i M·A·P (autoeditat), del trio format per Marco MezquidaErnesto Aurignac Ramon Prats.

Una llarga conversa amb el pianista i compositor Carles Cases dona peu a una sèrie de reflexions sobre la relació intensa, i no sempre fàcil, entre música i cinema. La revista també entrevista dos joves músics que treballen apassionadament en aquest camp: Marc Timón i Alfred Tapscott. També es repassen els acostaments, cada cop més habituals, que les grans orquestres fan al repertori cinematogràfic, així com l'acompanyament musical del cinema mut i el sorgiment de la indústria americana de les bandes sonores com una herència del simfonisme europeu.

A més, continua la sèrie 'Història de la música catalana', amb un capítol dedicat als cants litúrgics, els trobadors i els joglars; s'entrevista la jove cantant i pianista Marina Herlop i s'avancen els continguts del nou Festival de Pasqua de Cervera. I com sempre, els cinc cèntims d'òpera de Marcel Gorgori, la recepta de cuina clàssica de Jaume Biarnés de la Fundació Alícia i les novetats de discos i llibres.

Premis de clàssica i jazz

Aquest número de 440Clàssica&Jazz també dona a conèixer els Premis Enderrock 2017 de la Crítica en la categoria de clàssica i jazz i entrevista els seus protagonistes: el Quartet Gerhard, pel seu àlbum Portrait (Seed Music), i el trio de Marco Mezquida, Ernesto Aurignac i Ramon Prats, pel treball M·A·P (autoeditat).

El CD-llibre Portrait és el segon àlbum del Quartet Gerhard i la primera referència del nou segell Seed Music, i presenta un repertori amb obres de Felix Mendelssohn, Robert Gerhard, Maurice Ravel i Eduard Toldrà. Pel que fa a M·A·P suposa la trobada de tres grans valors de l'escena jazzística, on cadascun aporta tres composicions pròpies i que incorpora també espais d'improvisació. 

Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, 440 Clàssica, Jazz, cinema, revista