Enderrock TV

Donallop i Eduard Boada a Enderrock TV

Aquesta setmana també passen pel programa musical Genís Barcons, Joana Gomila i Martí Serra

| 06/02/2017 a les 15:00h


Donallop Foto: Juanra Estellés

De dilluns a divendres l'actualitat musical dels Països Catalans arriba a la petita pantalla de la mà d'Enderrock TV. Els grups protagonistes d'aquesta la setmana són DonallopGenís BarconsEduard BoadaJoana Gomila i Martí Serra

Dilluns d'aires mediterranis. El duet mallorquí Donallop acaba de presentar el seu segon àlbum d'estudi, Misteris de sa vida (Mésdemil, 2017), on transformen les cançons sense perdre la intimitat. A Enderrock TV interpretaran "Sa madona de la casa" per fer-nos testimonis del diàleg entre textures, colors, veus i versos que caracteritzen aquest nou treball de la parella. Aquest mateix dijous 9 de febrer presentaran el treball en el marc del Born de Cançons més feminista

Dimarts d'experiments amb base de blues. El cantautor gracienc Genís Barcons se serveix del jazz, el folk-country i el hard rock per crear el seu segon disc, Estic en estat. En aquest àlbum manté l'escala del blues i la seva inseparable guitarra elèctrica. Barcons presenta el seu últim treball com a madur, carregat d'ironia, virtuosisme i lletres molt elaborades. A plató tocarà "Meu, teu, nostre", i si us deixa amb ganes de més, aquest divendres 10 en podrem gaudir al Harlem Jazz Club dins el festival BarnaSants. 

Dimecres de nous camins. L'exvocalista de Frenètic, Eduard Boada, portarà al programa musical la cançó "M'obre els ulls". Finalment el selvatà s'estrena com a cantautor i ens presenta el seu primer treball en solitari, Pàgina en blanc. Boada defineix aquest disc com a molt personal amb tocs d'amor però també lletres que diuen adéu. Algunes de les seves cançons també reflecteixen la frustració que un pot sentir en no trobar la inspiració o la impossibilitat d'aconseguir un somni. 

Dijous d'actituds fresques i creativitat. Joana Gomila tot just es presenta amb Folk Souvenir (Bubota Discos, 2016) acompanyada d'una banda i amb actitud fresca i creativitat. A partir del folk i el free jazz refà el cançoner popular balear i aconsegueix un resultat, ple de memòria i records, més que atrevit. En directe presentarà "Tonada de segar", cançó que podrem tornar a escoltar el dijous 16 febrer al Centre Artesà Tradicionàrius en el marc del festival BarnaSants.

Divendres de Cançons mecanoscrites (Temps Record, 2016). Per acabar la setmana, al plató d'Enderrock TV hi haurà un dels pilars del jazz català, el saxofonista badaloní Martí Serra, que debuta com a cantautor amb un disc personal i únic.  Tot i així, ha decidit fer-ho envoltat d'alguns dels millors músics del país, com la cantant Gemma Abrié, els guitarristes Pau Figueres i Josep Traver, Mar Serra al piano i Aleix Tobias a la bateria. Com a tastet abans de l'actuació dins el festival BarnaSona a la sala Jamboree el dimecres 15 de febrer, Serra presentarà "Guillem" (amb versos d'Argenté).  

On es pot veure?
El programa musical Enderrock TV s'emet de dilluns a dijous a les 22.50 h i divendres a les 22.30 h a El Punt Avui TV. A més també es pot veure en una vintena de televisions associades a La Xarxa. 
Especial: Enderrock TV
Arxivat a: Enderrock, Enderrock TV, Donallop, Eduard Boada, Genís Barcons, Joana Gomila, Martí Serra