Mishima, Els Amics de les Arts, Blaumut i Zoo a l’Strenes

Ja se sap el cartell sencer del festival gironí

| 08/02/2017 a les 13:00h

Avui s’han destapat tots els detalls de la cinquena edició del Festival Strenes de Girona, que se celebrarà del 25 de març al 30 d’abril i portarà una trentena d’artistes que estrenen nou disc o espectacle. Entre els noms destacats també hi trobem Fermin Muguruza & Chalart 58, Paco Ibáñez, Joan Miquel Oliver, Muchachito, Albert Pla i Tortell Poltrona o Gossos.
Sopa de Cabra a l'Strenes. Foto: Xavier Mercadé

Desgranant un per un els grups que hi participen, veiem com els caps de cartell són sens dubte Els Amics de les Arts, que van exhaurir les entrades per al seu concert a les Escales de la Catedral en un dia. També hi ha ganes de tornar a veure Mishima, que s’estrenaran en primícia amb el nou disc, també a les Escales. Blaumut preveuen omplir l’Auditori amb cançons encara inèdites, Fermin Muguruza presentarà el disc gravat a Barcelona amb Chalart 58, i el cantautor Paco Ibáñez portarà a Girona el seu espectacle A galopar en tiempos de indominia a escala planteria, als seus 83 anys.

Zoo l’any passat van actuar dins la secció de grups amb projecció, i aquest any ho fan entre els grans noms, presentant el nou disc Raval a la Mirona de Salt. Joan Miquel Oliver s’estrenarà amb la Jove Orquestra de les Comarques Gironines per interpretar les cançons del nou disc, i Muchachito oferirà un concert en horari familiar a l’Auditori. També serà per a tota la família l’espectacle d’Albert Pla i Tortell Poltrona.
 
Dins aquesta secció genèrica amb tanta varietat hi trobem Gossos, Maria Arnal i Marcel Bagés, Anímic, Gertrudis, Miquel Abras, Buhos, Cesk Freixas, Orchestra Fireluche i Miqui Puig.

Artistes únics, internacionals i per descobrir
A les altres seccions del festival hi trobem la ja anunciada Julieta Benegas, que repassarà els seus 20 anys de trajectòria. També se celebraran 20 anys d’un disc molt mític per als fans del reggae-ska del país, el Toxic Sons de Doctor Calypso. La secció Únics engloba un concert especial de Judit Neddermann en format acústic a la sala Tro del Museu d’Art de Girona per commemorar l’aniversari.

Ramon Mirabet. Foto: Xavier Mercadé
 
Per descobrir el que vindrà, la secció Únics també portarà als escenaris de Girona artistes com Ramon Mirabet, Doctor Prats, Renaldo & Clara, Joan Rovira i Marion Harper. Per descobrir formacions encara no tan conegudes també hi ha la secció Descobertes, que aporta al cartell nous noms com Fito Luri, Pavvla, Lakaste o Gener
 
Per consultar els dies, horaris i llocs dels concerts, aquí trobareu tota la informació.
Arxivat a: Enderrock, Girona, Strenes, Strenes 2017, festivals, Mishima, Els Amics de les Arts, Blaumut, ZOO