Efemèrides

Esquirols: Retorn al futur

Ha arribat la data emblemàtica de "L'any 2017", una de les cançons del disc 'Fent camí'

Homenatge a Esquirols

| 12/02/2017 a les 10:00h

La portada del disc 'Fent Camí'



"L'any 2017…" és una antiga cançó d'Esquirols. Més de quaranta anys després de ser composta ha arribat la data que cita la cançó i milers de seguidors del grup s'han afanyat a recordar i homenatjar Esquirols amb diferents iniciatives.

"El dia 12 de febrer de l'any 2017…" comença dient una cançó d'Esquirols inclosa al seu emblemàtic disc Fent camí (Edigsa, 1975). Un treball farcit de cançons que apel·en al compromís personal i col·lectiu. Joan Vilamala explica que "L'any 2017" partia d'una referència al "Espíritu del 12 de febrero" que havia proclamat el president del govern espanyol Carlos Arias Navarro i culmina, segons Joan Crosas, amb una crítica "a l'anul·lació i la tecnificació de la persona".


L'acte més gran, i que comptarà amb la presència dels components del grup es farà a Manresa. Un grup de manresans amb David Garriga i la gent de l’associació cultural El Galliner al capdavant han projectat un homentage a Esquirols al Teatre Conservatori de la capital del Bages. “Tenim unes cançons que segueixen ben vives, que grups actuals encara les estan interpretant als seus concerts, que ja són patrimoni popular i que molts joves no saben d’on han sortit. Vam pensar que estaria bé homenatjar als seus creadors. I si a més, els grups que estan cantant aquestes cançons volen venir…!" diu Garriga. A l'escenari del Teatre Conservatori hi seran Esquirols del Segle XXI, Titot i David Rosell, Ebri Night, Pastorets Rock i Germà Negre, en un acte irrepetible que ens depararà algunes sorpreses.

A Gironella, a partir de les 12 del matí hi haurà una 'esquirolada'. Es tracta d'una trobada per cantar i fer el vermut i es demana a qui hi vulgui anar que portin guitarres i/o ganes de cantar. La cita és a la Font del Balç. A la casa de colònies de la Manreana, a Juneda, n'hi haurà una altra que acabarà amb un dinar de germanor i a la plaça de Vic també s'ha convocat a qui vulgui cantar Esquirols a les 12 del migdia.

 



Especial: Efemèrides
Arxivat a: Enderrock, L'any 2017, Titot, Ebri Knight, David Rossell, Germà Negre, Pastorets Rock, Esquirols, cançó, efemèrides