Actualitzat el 15/02/2017

7è Festival de Pasqua de Cervera

L'indret es converteix en capital de la clàssica a l'abril

El certamen de música clàssica dedicat als intèrprets catalans i a la música catalana presenta onze produccions que ocuparan diferents espais de Cervera del 6 al 16 d'abril. Hi passaran Hirundo Maris Trio, la Polifònica de Puig-reig, Ignasi Terraza, Blooming Duo i molts més.  
Diversos canvis marquen aquesta setena edició del Festival de Pasqua de Cervera, començant pel relleu en la direcció artística, que passa a mans de Josep Maria Sauret, guardonat amb el Premi d'Honor en Direcció d'Orquestra pel Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. 

Sauret aposta per la recuperació del patrimoni d'instruments i obres catalanes i insisteix en la creació d'un fort lligam entre les agrupacions artístiques nacionals i locals, fet que queda assolit amb l'actuació inicialon s'uneixen el Cor Infantil Amics de la Unió i els cors del Conservatori de Cervera.

Des de Ponent arriba de celebració l'Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC). En ple quinzè aniversari fan parada al festival el 13 d'abril: començaran presentant la seva recuperació de la simfonia "Homenatge a Beethoven" del segle XIX del compositor vigatà Bernat Calvo Puig i la "Segona simfonia" del mateix Ludwig van Beethoven, per acabar tornant a les nostres terres amb "Concert per a violoncel" d'Enric Morera a mans de la violoncel·lista cerverina Laia Puig.    

Grans noms del panorama musical nacional com Ignasi Terraza, amb un concert ple de jazz de música tradicional catalana, la Polifònica de Puig-reig, Hirundo Maris Trio i la soprano i arpinista Arianna Savall acompanyada del tenor i violí Petter U. Johansen mostraran una programació pensada totalment per al festival.  

Cal recordar aquest nom, Blooming Duo. La parella, Esther Grífols i Ferran Carceller, s'atreveixen amb l'arpa i la marimba i creen sons totalment nous i allunyats de l'estil clàssic que ens imaginem quan parlem de 'música clàssica'. És una aposta sorprenent, trencadora i original que es podrà veure el divendres 14 d'abril a l'Auditori Municipal; una manera d'arribar a nous públics i convertir-se alhora en referent europeu i símbol de la cultura del país.  

A més, el Festival de Pasqua de Cervera té la intenció de crear lligams amb les entitats que són al capdavant de la música catalana, com l'Auditori de Barcelona, Catalunya Música, la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida o el Palau de la Música Catalana.


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat