440 Clàssica

Ja ha arribat el setè Festival de Pasqua de Cervera

Obriran l'edició el Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers i els cors del Conservatori de Cervera el 8 d'abril a les 21.00 h

| 15/02/2017 a les 15:00h

Blooming Duo
Blooming Duo | Arxiu La Pedrera
El certamen de música clàssica dedicat als intèrprets catalans i a la música catalana presenta onze produccions que ocuparan diferents espais de Cervera del 6 al 16 d'abril. Passaran per allà Hirundo Maris Trio, la Polifònica de Puig-reig, Ignasi Terraza, Blooming Duo i molts més.  

Diversos canvis marquen aquesta setena edició del Festival de Pasqua de Cervera. Començant pel relleu en la direcció artística que passa a mans de Josep Maria Sauret, guardonat amb el Premi d'Honor en Direcció d'Orquestra pel Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. 

Sauret aposta per la recuperació del patrimoni d'instruments i obres catalanes i insisteix en la creació d'un fort lligam entre les agrupacions artístiques nacionals i locals. Fet que queda assolit amb l'actuació inicial on s'uneixen el Cor Infantil Amics de la Unió i els cors del Conservatori de Cervera.

Des de Ponent arriba de celebració l'Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC). En ple quinzè aniversari fan parada al festival el dia 13 d'abril on començaran presentant la seva recuperació de la simfonia "Homenatge a Beethoven" del segle XIX del compositor vigatà Bernat Calvo Puig i la "Segona simfonia" del propi Ludwig van Beethoven per acabar tornant a les notres terres amb "Concert per a violoncel" d'Enric Morera a mans de la violoncel·lista cerverina Laia Puig.    

Grans noms del panorama musical nacional com Ignasi Terraza, amb un concert ple de jazz de música tradicional catalana, la Polifònica de Puig-reig, Hirundo Maris Trio, amb la soprano i arpinista Arianna Savall acompanyada del tenor i violí Petter U. Johansen mostraran una programació pensada totalment pel Festival.  


 

Ignasi Terraza Foto: Arxiu de l'artista
 

Cal recordar aquest nom, Blooming Duo. La parella, Esther Grífols i Ferran Carceller s'atreveixen amb l'arpa i la marimba i creen sons totalment nous i allunyats de l'estil clàssic que ens imaginem quan ens pregunten per música clàssica. Una aposta sorprenent , trencadora i original que es podrà veure el divendres 14 d'abril a l'Auditori Municipal.   

A més, el Festival de Pasqua de Cervera té la inteció de crear lligams amb les entitats que estan al capdavant de la música catalana, com l'Auditori de Barcelona, Catalunya Música, la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida o el Palau de la Música Catalana.

Enguany, a més, es volen conquerir nous públics i continuar obrint el Festival al Territori.
Funcionar com a punt de trobada i aparador divers per al sector de la música clàssica a Catalunya, i esdevenir alhora un referent europeu i un símbol de la cultura del país. 
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Festival de Pascua de Cervera, festivals, Cervera

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.