El més gran dels seductors

Recuperem les declaracions dels músics catalans arran de la mort de Carles Sabater

| 13/02/2017 a les 12:39h

 Al març del 1999, un mes després de la mort de Carles Sabater, un grapat de músics catalans van opinar sobre l'artista. Fem memòria i traiem del calaix dels records les declaracions que van fer arran de la mort del 50% de Sau músics com Gerard Quintana, Lluís Gavaldà, Pemi Fortuny, Obrint Pas, Natxo Tarrés, Nina, Adrià Puntí i Maria del Mar Bonet.
Carles Sabater

Gerard Quintana ( Sopa de Cabra ): "Quan va morir el Carles em van trucar tot de diaris i ràdios perquè digués paraules sobre ell i é smolt difícil parlar en aquestes situacions. Crec que aquets sentiments s'expressen millor a través de la música, de les cançons... tinc la sensació que no s'ha mort el cantant de Sau sinó que s'ha mort una bona persona. I això és molt fotut..."

Lluís Gavaldà ( Els Pets ): "El record més viu que tinc del carles Sabater és del concert al Palau Sant Jordi, va ser la nit que vam compartir més coses. No vam sortir fins que ens va tocar cantar. En aquells moments, Sau havia acabat i a en Carles el elicitaven les fans. Ell es va desviar del seu camí i va venir a desitjar-nos sort. Li vam agrair molt perquè no tenia cap necessitat de fer-ho".

Maria del Mar Bonet : "Era una persona molt plena, amb una gran vitalitat creativa i molt completa".

Natxo Tarrés ( Gossos ): "No ho trobo just. Una persona no es mor tan fàcilment, em sap molt reu. Sau va ser en el seu moment el projecte de pop més coherent que hi havia a Catalunya".

Obrint Pas: "Els components d' Obrint Pas i 45 Revolucions Records volem expressar sincerament la nostra consternació davant la pèrdua del company Carles Sabater. Amb la seva desaparició perdem un gran professional de les arts escèniques i, alhora, un dels principals protagonistes de la recuperació i normalització de la música popular cantada en català. Manifestem també, el nostre reconeixement per la seua obra que el converteix en part indispensable de la nostra història".

Pemi Fortuny ( Lax'n'Busto ): "M'ha vingut al cap la mort d'Esteve Fortuny, de la Dharma . Hem perdut un punt de referència de la música catalana actual".

Adrià Puntí : "Del 91 al 93 vam compartir molts escenaris. La veritat és que el Carles era un molt bon company de feina. (...) No crec que s'hagi de destacar el Carles per una cosa en concret. Jo era un gran fan d'ell. Tenia molt de talent, encara que a mi m'agradava, sobretot, com a actor de musicals."

Nina: "era una de les persones més transparents que he conegut i un gran intèrpret. Com a músic, el seu treball amb Sau és admirable, sobretot perquè va ajudar a desenvolupar el mercat de la música feta en català".

Arxivat a: Enderrock