Bon dia, malparits!

El nou programa a +CatRàdio gira al voltant del rock català

| 16/02/2017 a les 14:00h

Amb el programa Bon dia, malparits! – 25 anys de rock català, que s'estrena al canal digital +CatRàdio el dilluns 20 de febrer a les 19 h, el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, i el periodista Joaquim Vilarnau repassaran la banda sonora de l’escena musical dels darrers quinze anys del segle XX.

Lluís Gendrau i Joaquim Vilarnau. Foto: icat

El Rock Català ha estat el fenomen musical més destacat de la música moderna en català. Després que la Nova Cançó va ser la referència els darrers temps de la dictadura, la primera generació escolaritzada en català va irrompre al mercat demanant consumir cançons en la seva llengua. 

Entre el 1985 i el 2000 van aparèixer més de 250 grups que van connectar amb la seva generació a través de més de 500 discos. Bandes que van sorgir d’una escena amateur i que amb el temps es van convertir en formacions solvents i amb garanties que van vendre milers de còpies. Sopa de CabraSau, Sangtraït i Els Pets van despatxar en només 15 anys gairebé un milió de còpies i van fer prop d’un miler de concerts.

Sopa de Cabra. Foto: Xavier Mercadé

El boom del rock català va abastar públic i artistes d'arreu dels Països Catalans, i va anar des del llançament del “Clava’t” de Duble Buble fins al “Llença’t” de Lax’n’Busto . Va ser un fenomen que va néixer amb la proliferació de concerts i grups que cantaven en català arreu del país i va desaparèixer amb la mort del productor Marc Grau i el cantant Carles Sabater, que van comportar la dissolució de Sau, a més del final de Sopa de Cabra i SangtraïtBon dia, malparits! serà una crònica inèdita any a any en 24 programes de mitja hora on es repassaran els discos i les cançons més destacades, comentades pels seus protagonistes.
Arxivat a: Enderrock