4hiverns: esperant la primavera

Estrenem "Aturem l'ham", del nou disc de 4hiverns, 'Decimals'

| 15/02/2017 a les 07:00h

Després de publicar el disc homònim 4hiverns (Picap, 2014), la banda barcelonina s’ha pres un temps per tornar amb més força. El resultat és Decimals, un disc que, de retruc, serveix per inaugurar el subsegell Delirics, vinculat a Picap.
4 Hiverns. Foto: Alejo Mendoza

Enderrock.cat estrena en exclusiva la cançó “Aturem l’ham”, una de les composicions més antigues d’aquest segon disc de la banda. “Aquesta la vam compondre durant la gira del primer disc i es pot dir que fa d'enllaç entre el primer i el segon disc. El primer era més de cantautor, més treballat a casa, més petit, més íntim… i aquest segon és més de banda, més fet al local, més canyer, més de directe. 'Aturem l’ham' serveix per explicar aquesta transició d’estil”, diu Carles Querol, compositor, guitarrista i veu del grup.

Pel que fa a la lletra, Querol vol que quedi clar el positivisme que desprèn. “És un missatge d’optimisme davant l’adversitat. Al final, les lletres són poètiques, és a dir, molt interpretables, cadascú hi pot entendre el que vulgui. La nostra idea és parlar de la força del desig i del desig com a motor per canviar les coses. Hem de fer un cop sobre la taula, aixecar-nos i tirar endavant.”



El seu primer disc va ser molt ben rebut per la crítica i se’ls va poder veure en concerts importants. “Vam ser als bars del Primavera Sound, al PopArb, vam fer molts concerts en sales... Ara la idea és pujar un graó més. Farem una preestrena al festival Paisatges de Vilafranca del Penedès, i l’estrena oficial serà a l’Antic Teatre de Barcelona. I ja comencem a tancar dates per a l’estiu."
Arxivat a: Enderrock