Francesc Burrull rebrà el Premi Enderrock d'Honor

S'impulsarà una campanya per demanar que se li atorgui la Creu de Sant Jordi

Francesc Burrull, Creu de Sant Jordi

| 16/02/2017 a les 12:30h

Francesc Burrull
Francesc Burrull | Xavier Mercadé
Avui s’ha anunciat també que la primera edició del Premi Enderrock d’Honor recaurà en el compositor, intèrpret i arranjador barceloní Francesc Burrull, considerat el Pianista de la Cançó.

El Grup Enderrock, conjuntament amb l’Associació d’Artistes, Intèrprets o Executants (AIE) i la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), impulsarà una campanya de recollida de signatures per demanar a la Generalitat de Catalunya que atorgui la Creu de Sant Jordi a Burrull.

Francesc Burrull (Barcelona, 1934) és dels músics imprescindibles per explicar la cançó catalana de la segona meitat del segle XX. El pianista, arranjador i compositor barceloní ha treballat en el camp del jazz al costat de Tete Montoliu, Ricard Roda o Josep Maria Farràs, i ha estat l’arranjador del “Cant del Barça”. El 1992 se li va concedir el Premi Nacional de Música per les seves interpretacions de jazz.

El director musical de Concèntric va ser el responsable dels enregistraments dels principals artistes de la companyia, incloent-hi els grups de pop. Ha treballat, entre molts altres, amb Lluís Llach, Joan Manuel Serrat, Núria Feliu, Guillermina Motta, La TrincaPere Tapias, Joan Isaac, Maria CintaJoan Baptista Humet i, especialment, amb Laura Simó.

El Premi Enderrock d’Honor té com a objectiu retre homenatge a una figura cabdal del panorama musical català i es lliurarà oficialment durant la gala dels Premis Enderrock 2017 el proper 9 de març a l’Auditori de Girona. 
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Premis Enderrock, Francesc Burrull

COMENTARIS

FRAÇESC BORRULL i JORDI FARRÀS (LA VOSS DEL TRÓPICO)

Miquel Barquero, 09/03/2017 a les 18:02

En Jordi Farràs "LA VOSS del TRÓPICO".
LA VOSS,va trindra un gran recorregut amb Françesc Borrull.
I an cap moment es cita la seva amistat i actuaçions musicals,colaboraçions i la seva gran amistad.
LA VOSS deu estar molt content desde on sigui (va morir el 11 de febrero del 2000).

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.