Kitsch: el directe més potent

Fa 25 anys del disc 'Kitsch III', gravat a Zeleste

| 21/02/2017 a les 07:00h

La llibertat creativa i l'autoexigència són dues de les característiques de Kitsch. La banda banyolina va publicar avui fa 25 anys el directe Kitsch III (AVS, 1992), tota una declaració de principis.
Lluis Costabella, cantant de Kitsch, avui fa un quart de segle a la sala Zeleste Foto: Xavier Mercadé

Després de publicar dos discos foscos i potents,  Kitsch (Audiovisuals de Sarrià, 1990) i Kitsch II (AVS, 1991), els banyolins es van plantar al 1992 amb un directe molt treballat i contundent. El pas lògic era gravar un concert i presentar un disc en directe per mostrar tota la seva energia musical als que encara no els coneguessin.

Joan Pairó de Kitsch durant l'enregistrament de "Kitshc III" Foto: Xavier Mercadé

Així, el 21 de febrer de 1992 –avui fa 25 anys!– van tocar a la sala Zeleste i van enregistrar el concert. El resultat va ser  Kitsch III (AVS, 1992), un disc llarg que recull totes les cançons que la banda havia publicat als seus dos primers discos i una més d’inèdita: “Autosuficiència”. En total, 23 peces plenes de força i d'obscuritat.



Pocs dies abans de la sortida a la venda del disc, el grup va tocar a l’Auditori del Kremlin de Moscou, a Rússia, convidat per TV Constantino. Podria haver estat l’inici d’una important carrera musical a l’estranger, ja que el 1993 la banda tenia contractats 15 bolos a la Xina. Malauradament, les circumstàncies polítiques al país asiàtic no van fer possible la gira. 


Arxivat a: Enderrock