Hora de Joglar, portada del mes de març

L'Enderrock 259 s'acompanya d'un EP dels solsonins Séptimo A

| 01/03/2017 a les 07:00h

El grup d’Argelaguer Hora de Joglar brilla amb personalitat pròpia al nou número de març de la revista Enderrock. Sis pàgines van dedicades a descobrir què ens amaga el seu segon disc, Present (RGB SUports, 2017), tota una declaració d'intencions que emmarca la banda entre tradició i ball. En el número 259 d'Enderrock també hi trobem converses en profunditat amb Séptimo A i el cantautor Cesk Freixas, que presenten nous treballs. Arnau Tordera i Vicent Guimerà fan el tàndem de la secció 'Músics i cuiners'; un reportatge exhaustiu analitza totes les facetes de Lluís Llach, i Jordi Bianciotto ressenya el nou disc d'Els Amics de les Arts. A més a més, les novetats discogràfiques també ens porten a parlar amb artistes com Espaldamaceta, Pau Vallvé, Joan Rovira, Eduard Gener, 4Hiverns o Miquel Abras. Qui tampoc hi podia faltar és el popular grup de folk ebrenc Quico el Célio i el Mut de Ferreries , a qui dediquem una extensa entrevista i un 'Cançó per cançó' del seu últim treball.


L’any 2014 va néixer la banda de fusió Hora de Joglar, que juga amb la música balcànica, la salsa i el swing però també reivindica les arrels d’un poble garrotxí que té el folk per bandera. El seu segon disc, Present (RGB Suports, 2017), els situa en la nova generació de grups que aposten per la música, el ball i la festa, i a l'Enderrock de març desgranen els secrets del nou capítol musical.

La figura de Lluís Llach, en tots els seus vessants, també és protagonista al nou número de la revista. El Llach músic, polític o vinicultor s’explica a través de les paraules de diferents periodistes de renom com Oriol March, Joaquim Vilarnau, Francesc Dalmases, Ruth Troyano o Jordi Cornudella. Pel que fa a les novetats discogràfiques hi trobem entrevistes amb artistes que estan d'actualitat com Espaldamaceta, Pau Vallvé, Joan Rovira, 4Hiverns, Miquel Abras i Eduard Gener.

A la secció 'Les claus del mes', els noms que sonen són els de Txarango i Blaumut pels tercers discos que han d’arribar imminentment, Raimon pel seu comiat dels escenaris al Palau de la Música i Ismael Clark i Gemma Humet per la seva nova aparició discogràfica.

A banda de l’editorial, aquest mes posen opinió a Enderrock l’artista Anna Roig i el periodista Josep Martin a la secció 'Acords i desacords'. La primera signa l’article “Ja recordo el perquè” on explica per què fa música, i el segon escriu “FTM (Fes-t’ho tu mateix)”, on analitza l’autonomia discogràfica de molts músics actuals.

La connexió entre cuina i música a la secció “Músics i cuiners” uneix les inquietuds d’Arnau Tordera d'Obeses i Vicent Guimerà, cuiner de l'Antic Molí, a Ulldecona, amb una estrella Michelin. També descobrim les '4 connexions' de Guillem Roma per entendre millor el seu tercer disc, Connexions (Sulawesi Records, 2017).

La foto del mes va dedicada al concert Volem acollir, organitzat per Casa Nostra, Casa Vostra al Palau Sant Jordi. A les efemèrides es recorden els 90 anys d’Espinàs i la mort de Joan Trayter, entre altres. Noms com els de Miquel Vilella, Derrumband o Ran Ran Ran també es destaquen en format breu. 

També es fa una menció especial a Quico el Célio i el Mut de Ferreries amb una extensa entrevista al popular grup de folk ebrenc que acaba amb un 'Cançó per cançó' del seu últim disc, No tinc diners!(DiscMedi/Blau, 2017). Com a ressenya destacada hi trobem la que Jordi Bianciotto fa d’Un estrany poder (Sony Music, 2017) d’Els Amics de les Arts.
Arxivat a: Enderrock, revista, Hora de Joglar, març