Avancem el nou 'lyric video' d'Els Amics

Mira "El vent tallant", la cançó del quartet amb la col·laboració de l'OBC

| 27/02/2017 a les 12:00h

Buscant l'èpica màxima a la cançó "El vent tallant", Els Amics de les Arts van trucar a la porta de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Plegats han treballat dues de les cançons del seu nou disc, Un estrany poder (Sony, 2017), que amb pocs dies ja s'ha col·locat el número 1 a iTunes.
Els Amics de les Arts Foto: Michal Novak

"La cançó 'El vent tallant' l'havíem escrita amb un final instrumental. Vam suggerir de posar-hi un quartet de corda, que hauria omplert molt i hauria quedat molt bonic...", explica Dani Alegret. "Però en Tony Doogan ens va dir que no portéssim els nostres amics a tocar...", riu en Joan Enric Barceló. Així va ser com aquesta cançó va anar creixent exponencialment gràcies al productor Tony Doogan, que els va empènyer a fer-lo èpic.

"Havíem dut l'arranjament amb instruments virtuals i li va agradar molt. Va dir: 'Això está molt bé, però és el pla B. Si vosaltres sou Els Amics de les Arts, un grup important pels discos venuts... heu de trucar a l'orquestra més important del nostre país!'. Tal dit i tal fet. Ens ho vam anar creient i al cap d'uns dies vaig trucar a L'Auditori de Barcelona: 'Amb qui he de parlar de l'OBC?'. Ens van dir que sí i es van entregar plenament al projecte, de manera que hem gravat dues cançons conjuntament. Hem aconseguit el que deia Doogan, que el resultat final fos molt èpic i no ens quedéssim a mitges."

La plasmació d'aquesta musicalitat èpica és a la cançó "El vent tallant", de la qual avui avancem aquest lyric video que han preparat Els Amics de les Arts, i on es mostra com va anar la connexió amb l'OBC:

  
Arxivat a: Enderrock