Glosa, foc, xeremies

El Cap de Setmana de les Illes al Tradicionàrius, del 23 al 25 de gener

| 22/01/2014 a les 07:00h

El festival Tradicionàrius arriba el proper cap de setmana a una de les seves cites habituals i entranyables: els Foguerons de Sant Antoni a Gràcia. Tres dies amb festa als carrers, menges, glosa, xeremiers i concerts a diferents espais de la vila.
Sonadors de Son Camaró

Com ja és habitual, el cap de setmana monogràfic que el festival dedica a les Illes Balears s'obrirà amb glosa i sobrassada al bar del CAT (23 de gener, 20 h), amb un acte presentat pel popular i sibarita Pere Tàpias que inclourà tast de menges de totes les illes, i també l'actuació de Glosa Musicada, la proposta on s'agermanen dos pilars de la cultura popular mallorquina: la glosa, de la mà de Mateu Xurí, i les xeremies, de la mà dels Germans Martorell
L'endemà, divendres 24 de gener, a la tarda hi haurà taller de ball mallorquí al CAT. I a la nit, concert-ball amb un cartell nodrit: els Sonadors de Son Camaró, que presentaran el seu esbojarrat repertori A caixes destrempades; la glosadora Antònia Serra, que presentarà el disc amb tonades del seu poble, Vaig néixer a sa Pobla; els citats Glosa Musicada, i ball de bot final amb el grup Galivança, per rematar la nit a ritme de fandangos, jotes i boleros.

Folk als mercats i foguerons a les places
Dissabte 25 de gener al migdia, la música balear seguirà als mercats de Lesseps i l'Estrella, amb les cercaviles de xeremiers i glosadors. I a la nit, festa grossa amb la tradicional encesa dels foguerons a les places del Diamant i de la Virreina.
I diumenge 26, qui s'hagi quedat amb ganes de més ball de bot a Barcelona pot anar a la cruïlla del carrer Enric Granados amb Diputació, on l'associació Va de Bot! celebrarà el desè aniversari amb una doble ballada amb els grups Raixa i Galivança.
Arxivat a: Barcelona Sound