Brigada Intergeneracional al BarnaSants

El col·lectiu presenta el seu primer treball

| 18/02/2015 a les 12:32h

El projecte Brigada Intergeneracional arriba al BarnaSants per presentar el seu primer treball discogràfic. Al concert hi prendran part Joanjo Bosk, Mike WIld, Enric Hernàez, Roc Casagran, Sergi Dantí, Rusó Sala, Dani Caracola, Xavier Batllés, Orquestra de Trinxera, La Banda del Panda i Xavier Baró.

Joanjo Bosk Foto: Xavier Mercadé

Brigada InterGeneracional repeteix al BarnaSants d'aquest any, després d'haver actuat en l'edició del 2014. Demà, 20 de febrer, a l'Ateneu Popular de 9 Barris el col·lectiu presentarà el seu primer treball discogràfic. Els encarregats de fer-ho són Joanjo Bosk , Mike Wild , Enric Hernàez , l'escriptor Roc Casagran, Sergi Dantí , Rusó Sala , Dani Caracola , Xavier Batllés , Orquestra de Trinxera , La Banda del Panda i Xavier Baró .

El projecte sorgeix de la inquietud d'uns músics que volen recuperar la memòria històrica a través de les cançons. Més d'una vintenta d'artistes col·laboren en l'àlbum que han publicat després d'una campanya de micromecenatge. En les cançons es dóna veu als exilis, als camps de concentracó i les tombes ignorades. Artistes com Cesk Freixas , Feliu Ventura , Quico Pi de la Serra & Carme Canela , Rosa Luxemburg , François Pagès , Turnez & Sesé , Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries o Os Chotos! , a més dels que actuaran demà, han cedit cançons sobre la memòria històrica, per aquest primer treball. Rusó Sala , Dani Caracola , Mike Wild i Roc Casagran amb Cesk Freixas han fet cançons inèdites que s'han enregistrat expressament per aquest disc.

En motiu del 75è aniversari de la Batalla de l'Ebre, sorgeix el treball que han publicat i les activitats que realitzen amb l'objectiu de "recuperar la nostra memòria històrica en un moment en què s'estan morint els darrers testimonis directes de la Guerra Civil". Un recital que vol crear un mapa vivencial i emocional de la República, la Guerra Civil, la dictadura i la transició. Les entrades es poden comprar aquí.
Arxivat a: Barcelona Sound