Concert

El repertori personal de David Carabén

El líder de Mishima actuarà divendres 22 de maig al Born de Cançons

| 22/05/2015 a les 07:00h

David Carabén
David Carabén | Juan Miguel Morales
Es podria pensar que setze anys liderant una de les formacions de més èxit del país no deixen gaire temps per als projectes propis. No obstant això, ja fa uns anys que David Carabén, guitarrista i cantant de Mishima, procura reservar algunes dates del calendari per oferir concerts en solitari on toca les cançons que li vénen més de gust, les que surten de l'ànima. La propera cita és aquest divendres 22 de maig al Born Centre Cultural.

Ja han passat pel Born de Cançons diversos noms propis com Joan Colomo, Tomeu Penya o Joana Serrat, però alguns artistes encara reclamen el seu lloc a l'escenari de l'antic mercat. El cicle que uneix música i cultura vitivinícola torna a portar el 22 de maig el millor de la terra: per estimular l'oïda, un concert on David Carabén retrà homenatge als clàssics i recuperarà alguns temes del seu grup. Per acompanyar la música, els assistents podran gaudir del maridatge d'una de les denominacions d'origen catalanes, en aquest cas el Terra Alta, del celler Vine.

"En realitat sempre toco en solitari, a casa. Vull dir que és per fugir d'aquesta soledat que toco amb Mishima. Però de tant en tant em va molt bé imposar-me algun concert sense el suport de la banda", explica Carabén. Ell mateix admet que és l'oportunitat per repassar un cançoner allunyat de l'ordre del dia: "És la manera d'interpretar temes que toco en la intimitat, cançons que m'han dut a compondre'n d'altres i cançons que fa temps que van saltar del repertori habitual que fem amb el grup". Què és el millor d'aquests concerts? Ell ho té clar: "Tenen molt a veure amb el que faig per gust, sense que ningú m'ho imposi. Clàssiques, oblidades, universals o desconegudes, totes les cançons que hi toco m'agraden molt".



Fa poc més d'un any, Mishima presentava L'ànsia que cura (The Rest Is Silence / Warner Music, 2014), el setè àlbum de la banda i el que els feia celebrar quinze anys als escenaris. Aquest bagatge musical proporciona prou arguments a David Carabén per enfrontar-se a qualsevol situació. Tot i així, reconeix que concerts com els del Born, on públic i músic estan molt a prop, són els més complicats: "Sovint imposa més un local petit on hi ha contacte directe amb el públic que no pas un escenari gran", explica.

El músic no atura l'activitat, i la gira de concerts de Mishima el mantindrà ocupat tot l'estiu fins ben entrat el setembre, moment en què descansaran abans de posar-se a treballar en el proper disc. De moment, podem tenir ben clar que el concert del Born de Cançons ens deixarà veure la faceta menys habitual del músic, i també unes quantes sorpreses: "Hi interpretaré quatre cançons noves on adapto poemes de Joan Vinyoli i moltes versions de compositors que admiro, com Georges Brassens, Randy Newman, Serge Gainsbourg o Neil Hannon. D'aquest últim en faig una versió de "A Lady of a Certain Age" on he convertit la protagonista en un personatge de la gauche divine!". Les entrades per al concert es poden comprar en aquest enllaç.
Especial: Concerts
Arxivat a: Barcelona Sound, David Carabén, Mishima, Born de Cançons