Estrena

Xiu Xiu Plàstic, festa i bogeria

Estrenem un avançament del seu primer disc, 'Exòtic'

| 09/05/2016 a les 14:43h

Xiu Xiu Plàstic
Xiu Xiu Plàstic | Arxiu del grup
Amants de l'electropop vuitanter, Xiu Xiu Plàstic l'actualitzen al seu primer disc, Exòtic (autoeditat), que sortirà a la llum el 13 de maig. A Enderrock.cat ja en podeu escoltar un avançament de dues cançons i el seu nou videoclip, "Loco Disco". 

L'any 2012 va néixer a Barcelona Xiu Xiu Plàstic, un grup que pren com a referent l'electropop dels vuitanta. Però què és el que més els atreu d'aquella època? "L'extravagància és una de les coses que més ens atreuen, això i el so, tot i que nosaltres puguem tenir referents més propers en el temps", expliquen. Estan parlant de grups com YelleLes Rythmes Digitales i Pinker Tones.

A l'edició del Sona9 2012 van arribar a les semifinals, i dos anys més tard van començar a treballar en el que seria el seu primer disc d'estudi, que finalment publicaran aquest divendres 13 de maig. "A meitat del 2014 ens vam adonar que encara no teníem gaire clar com volíem sonar, ni què volíem expressar. No acabàvem d'estar contents amb la situació. Després d'un període de reflexió vam canviar la nostra manera de compondre i tot va començar a rodar", valoren. 
 
A Enderrock.cat ja en podeu escoltar un triple avançament, tres cançons, i una en format de videoclip. A "Loco Disco" representen "la festa i les seves banalitats": 
 

Al següent tema, "Hi ha alguna cosa a l'aire", el grup ha festejat amb la sonoritat de l'electrònica francesa dels noranta: 



A "La música sona" s'hi pot escoltar "el so més característic de la banda, una base electrònica amb certs tocs de guitarra funk":
 
Especial: Estrenes
Arxivat a: Barcelona Sound, electrònica, videoclip, estrena, xiu xiu plàstic, pop, 80's, exòtic