De cançó eròtica a himne nacional

Jaume Ayats presenta avui el seu llibre sobre "Els Segadors"

| 24/10/2011 a les 07:00h

El musicòleg Jaume Ayats presenta avui dimecres a les 19 h a sala de cambra del Palau de la Música Catalana el llibre-CD Els Segadors. De cançó eròtica a himne nacional (L'Avenç, 2011). El treball repassa la història i les interioritats de la cançó i es completa amb un CD amb 15 versions diverses.
Els Segadors, l'actual himne nacional de Catalunya, prové d'una cançó eròtica que es va transformar, el 1640, en un crit de guerra. A partir d'aquí, Jaume Ayats ha estudiat a fons les aventures i desventures que han envoltat la cançó, i les presenta ara en el llibre Els Segadors. De cançó eròtica a himne nacional, que s'acompanya a més d'un CD amb quinze versions de diverses èpoques i estils, de la sintonia del mònoleg final del programa televisiu Polònia a una antiga gravació de l'Orfeó Català feta els primers anys del segle passat.

La revista Sons de la Mediterrània, que va dedicar a aquest treball la portada del seu número de setembre-octubre, ha engegat una nova oferta de subscripció a la revista Sons de la Mediterrània: si t'hi subscrius ara, per 24 euros rebràs a casa els propers 12 números de la revista i el llibre de Jaume Ayats Els Segadors. De cançó eròtica a himne nacional.






En aquest video, l'autor resumeix la història de la cançó i la seva història social, que serveix també per explicar la història del país:




Arxivat a: Sons de la mediterrània