RIU guanya el concurs Sons

El grup del Baix Llobregat, guanyador de la quarta convocatòria

| 07/11/2011 a les 11:59h
Arxivat a: Sons de la mediterrània
El grup del Baix Llobregat RIU és el guanyador del IV Concurs Sons de la Mediterrània, després d'haver-se imposat el passat dijous 3 de novembre a la final celebrada a la Fira Mediterrània de Manresa. Els altres tres finalistes que van actuar a la final, escollits entre les 56 propostes rebudes, van ser Naia, Katroi Ensemble i Borinots Tres Quar-trance.


El jurat del concurs, format per representants de la Fira Mediterrània, el Centre Artesà Tradicionàrius, l'emissora de ràdio iCat fm, el Festacarrer d'Ondara, el programa Rodasons de Televisió de Catalunya i la revista Sons de la Mediterrània, va valorar especialment l'empenta de RIU i la seva capacitat per donar una nova forma, càlida i propera a les estructures característiques de l'àmbit celta al repertori tradicional dels Països Catalans.
El premi del concurs comprèn una gira de set actuacions al Festival Tradicionàrius de Gràcia (Barcelona), la Fira Mediterrània de Manresa, el Circuit Folc, el Festival Internacional de Música Tradicional i Popular de Vilanova i la Geltrú, la Festcat-escola de la Festa de Llívia i el certamen Festacarrer d'Ondara al País Valencià, a més de la gravació d'un disc i una campanya de promoció a la revista Sons de la Mediterrània i a l'emissora iCat fm.

El concurs Sons de la Mediterrània és una iniciativa del Grup Enderrock, el Centre Artesà Tradicionàrius i la Fira Mediterrània de Manresa, i en anteriors edicions l'han guanyat Tazzuf, Amansalva i els Grollers de Sa Factoria.