Torna el Circuit Folc

Tindrà lloc en una quinzena d'espais d'arreu del país

| 07/10/2014 a les 10:08h

La 8a edició del Circuit Folc, organitzat pel Centre Artesà Tradicionàrius i Grup Enderrock, es presentarà aquest dimecres 8 d’octubre al C.A.T. de Gràcia a les 12 h amb la presència dels artistes participants. El circuit dobla enguany la programació de 18 a 26 concerts que se celebraran a un total d‘onze poblacions de Catalunya, entre octubre i gener, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Obra Social de ‘La Caixa’, la Fira Mediterrània de Manresa i Adep.cat.

Toti Soler         

El Circuit Folc presenta la vuitena edició amb un ambiciós cartell, que combina innovació i tradició a parts iguals, mostra la vitalitat de la música d’arrel als Països Catalans i aprofundeix en la denominació ‘guitarra catalana’. La principal novetat serà la inclusió de dos nous espectacles de cobla-fusió de La iaia XXL amb la cobla Bisbal Jove i la combinació poètica de jazz i cobla de NewCat Ensemble, dirigit per Joan Díaz i amb la participació d'Andrea Motis i Joan Chamorro
El cartell es completa amb tres concerts inèdits a càrrec dels prestigiosos guitarristes Toti Soler, Eduard Iniesta i Toni Xuclà amb Gemma Humet, que portaran a escena la seva aportació exquisida a la sonoritat de la denominada ‘guitarra catalana’ i mediterrània, cadascú des de la seva perspectiva. També hi seran el grup revelació de fusió celta Ebri Knight –Premi Enderrock 2014 al millor disc de folk per La palla va cara (autoeditat, 2014)– i la combinació evolutiva de la gralla i el jazz al projecte liderat per Manu Sabaté Inxa Impro Quartet, que presenta el seu nou disc,  2 – Kinf of Trad (Temps Record, 2014).
El tret de sortida del Circuit Folc 2014 serà a la 17a Fira Mediterrània de Manresa, amb les actuacions de La iaia XXL amb cobla Bisbal Jove, Inxa Impro Quartet i Toni Xuclà i Gemma Humet (divendres 10 d’octubre) i Eduard Iniesta (11 d’octubre). La programació implica el creixement fins a 16 sales, auditoris i festivals d’arreu de Catalunya –l’any passat eren 10 espais en 9 poblacions–, que passen per Barcelona, Castellbisbal, les Borges Blanques, Calella, Lleida, Manresa, Mataró, Ripoll, Santa Coloma de Farners, Terrassa i Torroella de Montgrí.
Pots consultar tots els concerts de l'agenda aquí.

Arxivat a: Sons de la mediterrània, Circuit Folc