Jaume Arnella, el documental

En marxa una campanya de micromecenatge per finançar el projecte

| 30/04/2015 a les 10:27h

"Jo cantaré cançons pel meu poble...". Ho cantava en una de les seves primeres cançons Jaume Arnella, una de les figures cabdals de la música popular catalana. Des del 29 d'abril hi ha en marxa una campanya a Verkami per fer realitat el documental Jaume Arnella, el joglar. Els seus seguidor ja ho saben: ara és hora de tornar-li una part de tot el que ens ha donat.


El documental sobre Jaume Arnella tindrà uns cinquanta minuts de durada i mirarà d'encabir en aquest temps una trajectòria plena d'aportacions a la música i la cultura popular, des del paper de figura aglutinadora del Grup de Folk als anys seixanta fins a les posteriors revitalització del ball d'envelat, la creació del festival Tradicionàrius, la feina com a romancer arreu dels Països Catalans, la tasca de recerca i recuperació de cançons tradicionals a comarques com el Priorat o el Ripollès, etc.

Seria molt llarg enumerar completament la llista de feines que ha dut a terme Arnella al llarg de la seva trajectòria. Potser val més la pena mirar de descriure la calidesa de les seves actuacions, el seu domini de la distància curta i el seu compromís amb els camins que transcorren al marge dels focus i les campanyes promocionals (bon exemple és el seu darrer treball, Les sabates d'en Jaume, publicat discretament amb Rafel Sala com un sentit homenatge a la Lleva del Biberó que va lluitar i perdre a la Guerra Civil). En definitiva, és un músic especial que reuneix tota una sèrie de valors intangibles que sovint passen desapercebuts als grans mitjans de comunicació però que la gent que el coneix valora extraordinàriament.

Segons expliquen els responsables del documental, el realitzador Agustí Corominas i l'Associació Cultural de Granollers, es repassaran "les vivències, pensaments, actuacions d'en Jaume, una persona que passa i ha passat la vida com un cercador de històries, de llenguatges, de romanços, de cançons".

Entre les recompenses a les diferents aportacions al projecte hi haurà el regal d'una edició singular del documental, el regal de CD significatius de l'obra de Jaume Arnella i la presentació del documental amb la presència del director.


Arxivat a: Sons de la mediterrània, Jaume Arnella, folk