Els Quicos, dibuixats

'Oco! Lo còmic dels Quicos' recull cinc anys de tires satíriques al setmanari L'Ebre

| 24/03/2015 a les 07:00h

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries tenien fins ara una notable discografia, algun DVD, llibres, espectacles i col·laboracions de tota mena... i ara tenen també un còmic, dibuixat per Iñaki Copoví, on es recullen cinc anys de tires i crònica social sota la tendra i irònica mirada del grup de folk tortosí.
Els Quicos i Iñaki Copoví, dibuixats pel mateix Iñaki Copoví

Oco! Lo còmic dels Quicos està publicat per l'editorial Cossetània i reuneix prop de 200 tires que han aparegut publicades al setmanari L'Ebre des del 2009 fins al 2014. Els 'anys de la crisi i de les noves revoltes socials' són vistos i comentats així per aquesta singular colla tortosina que formen un cec, el noi que l'acompanya, el guitarrista cec, el nebot que no acaba d'estudiar mai, el corredor de finques...

A la presentació del còmic, els seus protagonistes expliquen com va sorgir aquest projecte: "Al setembre del 2010, el setmanari L'Ebre ens va proposar fer una tira còmica signada per Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Era un repte i una nova manera de fer crònica social, inspirada en el que passa al carrer per contrarestar la visió oficial i políticament correcta de les coses. Els Quicos i l'Iñaki Copoví ens hem ajuntat per explicar, amb ironia i de manera diferent de la televisió, la història dels últims cinc anys a les Terres de l'Ebre en el context d'una Catalunya tocada per la crisi i les revoltes socials".

La difícil vida de pagès, les diferències entre el país que surt a la televisió i el que viu al carrer, el transvasament de l'Ebre, la saviesa popular i la corrupció són alguns dels moltíssims temes que desfilen per aquest llibre d'historietes gràfiques.

Cloenda del Tradicionàrius
Els Quicos seran precisament els protagonistes de la cloenda del festival Tradicionàrius, aquest divendres 27 de març al CAT de Gràcia (22 h), al costat de la Cobla Catalana dels Sons Essencials i les Colles de Cultura de Gràcia.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, ferreries, mut, célio, Quico