Reunió de batecs

Coetus, a Tradicionàrius a Ràdio 4

| 06/06/2015 a les 08:45h

Coetus vol dir 'reunió' en llatí. És també el nom de l'orquestra de percussions ibèriques que actuarà el proper 19 de juny a la sala Bikini de Barcelona. L'impulsor d'aquest singular i acolorit grup, Aleix Tobias, ha passat pel programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per comentar la trajectòria, l'esperit i els projectes d'aquesta colla que extreu art sonor i sabor popular de canyes, càntirs, paelles i panderos.


Aleix Tobias
no para de voltar tocant amb uns i altres, posant cor i ritme en tota mena de projectes musicals. En paral·lel, ja fa uns quants anys que coordina el projecte de Coetus, un grup de folk atípic tant pel que fa al nombre d'integrants (actualment 17 músics, inclosa l'emblemàtica veu d'Eliseo Parra) com al repertori: a partir de la diversitat de patrons rítmics i tradicionals de la Península Ibèrica, la formació hi va incorporant arranjaments i elements d'altres latituds sense més límit que la imaginació.

De tot això, de les futures col·laboracions de Coetus, del nou repertori que presentaran a Bikini i també d'algun altre projecte paral·lel com un concert en solitari al Centre Cívic Sandaru en què Tobias farà música a partir del codi Morse, en parlarà el percussionista en una extensa entrevista aquest dissabte 6 de juny al programa Tradicionàrius a Ràdio 4.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Coetus, Bikini, folk