Miratges mestissos

La nova Rumbamazigha publica un nou treball

| 16/06/2015 a les 06:59h

El grup barceloní Rumbamazigha publica el seu segon treball discogràfic, Miratge (Taller de Músics, 2015), el primer treball enregistrat per la formació ja renovada i en el qual aprofundeixen encara més en la recerca de sonoritats encara més globals i mestisses, on les músiques amazigues i orientals han guanyat pes.
Rumbamazigha Foto: Juan Miguel Morales

El grup barceloní Rumbamazigha es va refundar ara fa un any amb la incorporació de Yacine Belahcene (veu i percussions), Yannis Papaioannou (busuqui, llaüt i violí), Massinissa Aït-Ahmed (veu i guitarra) i Aniol López (bateria i percussions), només Jack Tarradellas i Toni Reyes continuen de la primera formació. Després d'un any d'assaigs i concerts els resultats d'aquests canvis es veuen reflectits ara amb el llançament del seu segon disc, Miratge.

La presència principal de les veus de Belahcene i Aït-Ahmed i de les instrumentacions de Papaioannou han fet que el so de grup aprofondexi en les sonoritats amazigues i orientals. La connexió entre les cultures catalanes i berbers i la combinació dels seus compassos donen com a resultat cançons de sonoritats mediterrànies, fresques, enèrgiques i amb la naturalitat necessària; tot allò que la paraula mestissatge hauria de significar.

En el disc hi han col·laborat grans de la rumba com Candeli i Peret Reyes, fill i pare, que presten la seva cançó Poder (el moment més rumber del disc); també s'han atrevit a versionar estàndards com el cha-cha-chà "Quizás", on hi col·labora Adrià Salas, cantant de La Pegatina o una lectura internacionalista greco-magribina de "L'estaca" de Lluís Llach. Joan Garriga és un altre dels convidats i aporta el seu acordió a "Tihdayin"

Cinc anys han tardat en gravar un nou disc, però l'espera ha valgut la pena, Miratge és un disc més compacte i fluid, perfecte per festejar durant els pròxims mesos estiuencs. La propera data per gaudir-ne serà el 16 de juliol al Palu Robert de Barcelona.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Rumbamazigha, Taller de Músics