'Duende' a La Pedrera

L'emblemàtic edifici gaudinià acull un nou cicle de flamenc les nits del dijous

| 01/07/2015 a les 06:59h

La Fundació Catalunya La Pedrera ha presentat un nou cicle d'actuacions per a les nits de dijous que s'allargaran des del 2 de juliol fins al 20 d'agost. Nits de Duende a La Pedrera és un cicle dedicat a la nova generació d'artistes de flamenc de casa nostra, amb quatre cantants que actuaran dos cops cadascú. 
El 'cantaor' Salao, punta de llança del flamenc català actual

El proper dijous 2 de juliol la Fundació La Pedrera estrena nou cicle d'actuacions que s'uneixen a les Nits d'Estiu a La Pedrera, més dedicades al jazz, per ampliar el ventall de propostes que ofereixen. A partir d'ara les nits de dijous estaran dedicades al flamenc, amb actuacions al primer pis de La Pedrera, en un espai normalment tancat al públic. Tots els concerts tindran doble sessió a les 20 h i a les 22 h.

Obrirà foc la passió i l'entrega de Salao, el cantant de l'Hospitalet de Llobregat que s'ha convertit en una de les revelacions del flamenc a tot l'Estat amb el seu cant lliure i únic. A La Pedrera actuarà els dies 2 i 30 de juliol acompanyat de José Andrés a la guitarra i Marina González al ball. El 9 de juliol i el 13 d'agost serà el torn de Paula Domínguez, amb Oliver Haldón a la guitarra i David Domínguez a les percussions, que presentaran el seu flamenc amb una perspectiva més contemporània.

El jove Pere Martínez actuarà el 16 de juliol i el 20 d'agost per mostrar la seva proposta intimista però rotunda i intensa. Ho farà al costat del guitarrista Marc López i la ballarina Violeta Barrio. L'última de les artistes que actuaran serà Mariola Membrives, que retrà homenatge a mestres com Pastora Pavón (més coneguda com La Niña de los Peines) o Valderrama. També l'acompanyaran Tomás Lorenzo a la guitarra i José Manuel Álvarez ballant. Són quatre joves talents que fusionen tradició i modernitat per oferir vetllades plenes de magnetisme. Més informació aquí.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Casa Milà, Salao, La Pedrera