Aprendre la jota

Presentació de l'edició 2015 del Jotacampus

| 05/07/2015 a les 06:59h

L'últim cap de setmana de juliol se celebrarà la quarta edició del Jotacampus a la població de Poble Nou del Delta. L'organitzen el Centre d'Interpretació de la Jota de les Terres de l'Ebre i Túbal Produccionsamb l'objectiu de donar a conèixer i ensenyar les tècniques bàsiques de la cultura musical d'aquestes terres. 
Cati Plana dirigirà el curs d'acordió diatònic Foto: Mark Söhngen

El Centre d’Interpretació de la Jota de les Terres de l'Ebre – Casa de la Jota (CIJTE) és una associació que es va crear amb l'objectiu de conservar i impulsar les músiques tradicionals de les Terres de l'Ebre. Des de l'any 2012 coorganitza juntament amb la productora Túbal l'Escola d'Estiu de la Jota de l'Aula de Músiques de la Terra. Enguany tindrà lloc del 28 de juliol a l'1 d'agost al Poble Nou del Delta.

El projecte formatiu del campus se centra en l'aprenentatge de la jota a partir de cursos i tallers que es divideixen en tres àmbits, el cant, la instrumentació i el ball, cadascun dirigit per un professor experimentats, com Xavier Lozano, Arturo Gaya, Mateu Xurí o Cati Plana, entre molts altres. En total hi haurà set cursos que es desenvoluparan els matins i sis tallers a les tardes, més una sessió de cloenda conjunta dissabte al matí. El Campus també està pensat per als més petits i ha organitzat una formació especial per als menors de dotze anys.
 
A part de la formació també s'ha programat activitats paral·leles com visites per diversos racons del Delta, sortides en bicicleta, relats d'històries del Delta i un concurs fotogràfic del paratges del Parc Natural. Cada nit hi haurà actuacions en directe relacionades amb el món de la jota. El interessats tenen la possibilitat d'escollir entre diverses opcions i recorreguts de formació a més de poder incloure l'allotjament si es vol. Tota la informació necessària aquí
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Poble Nou del Delta, Jota, Jotacampus