Cants a ritme d'haca

Segona Festa del Batre a Jesús Pobre

| 06/07/2015 a les 07:00h

El proper diumenge 12 de juliol se celebrarà la segona Festa del Batre al poble de Jesús Pobre, llogarret del municipi de Dènia, a la Marina Alta. La festa coincideix amb el segon aniversari del Mercat del RiuRau, i enguany destaquen les actuacions de Pep Gimeno 'Botifarra' i de Carles Dènia, entre d'altres.  

Carles Dénia i Pep Gimeno 'Botifarra'

El 7 de juliol de 2013 es va inaugurar el mercat del RiuRau al llogarret de Jesús Pobre, a la comarca de la Marina Alta. Des d'aleshores se celebra cada diumenge en diferents horaris d'estiu o d'hivern. El juliol de l'any passat, per celebrar el primer aniversari de la seva posada en marxa, es va programar una jornada festiva anomenada Festa del Batre, centrada en aquesta activitat agrícola. Es va preparar una era improvisada i amb la col·laboració dels Amics del Cavall de Gata es va reproduir l'escena en què se separa el gra de la palla, mentre alguns cantaors interpretaven les tonades dels cants de batre que acompanyaven els llauradors. 

El proper 12 de juliol, doncs, tindrà lloc la segona Festa del Batre, que servirà per celebrar el segon aniversari del Mercat de RiuRau. Per commemorar-ho s'ha preparat una bona festa amb les actuacions de grans noms del cant del País Valencià i de Mallorca. Pep Gimeno 'Botifarra' i Carles Dènia seran els mestres de cerimònies, acompanyats de Pere Ródenas i Tóbal Rentero a les cordes. Precisament Dènia està ultimant un nou treball, L'home insomne, en què torna als cants i a la música tradicional després de publicar el fenomenal i transgressor El paradís de les paraules (Comboi Records, 2011). 

Per a l'ocasió també han convidat dos dels millors glosadors mallorquins del moment, Mateu 'Xurí' i Maribel Servera, a més d'una bona llista de cantaors de diversos punts del País Valencià com Mestre Pep de l'Alcúdia, Mestre Xavier de Bétera i els cantaors de la Marina Lluís el Sifoner, Manolo Miralles, Gerard Terrafort, Pep Espinós i Alberto Fornés 'Pilotari'. La festa començarà a les 19.30 h i és difícil saber quan acabarà, vist el cartell. Una altra fantàstica notícia que ens mostra com la música d'arrel valenciana continua eixamplant-se i guanyant espais.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Pep Gimeno, Festa del Batre, Carles Dènia