Un RIU català per la verda costa d'Irlanda

El grup del Baix Llobregat viatja aquests dies a l'illa atlàntica

| 09/07/2015 a les 07:00h

El grup de folk del Baix Llobregat RIU trepitjarà aquest juliol per primera vegada Irlanda per fer-hi una petita gira, que inclourà una col·laboració amb els Balkan Alien Sound de Derry al prestigiós festival Earagail Arts Festival.


RIU, que actualment presenten arreu del territori el seu treball Abans tot això eren camps (autoeditat, 2015), faran tres actuacions a Irlanda. El 10 de juliol sonaran al Roddens Bar de Bungrana i l'endemà, 11 de juliol, es presentaran en el marc de la programació Gipsy Folk Klub al Bennigans Jazz Bar, de Derry.

L'actuació més especial, però, serà el 13 de juliol, al comptat de Donegal. Al costat d'un grup de Derry amb qui es coneixen de fa temps, Balkan Alien Sound, es rebatejaran com a Balkan Riu Sound System i fusionaran músiques catalanes, irlandeses i balcàniques en el marc de l'Earagail Arts Festival, un veterà festival interdisciplinar que té lloc cada estiu a la costa nord-oest irlandesa.

Per celebrar la seva primera gira irlandesa, RIU han preparat un cartell inspirat en la contraportada de l'elapé Irish Tour (Polydor, 1974), del guitarrista i bluesman de Donegal Rory Gallagher.

Arxivat a: Sons de la mediterrània, RIU, Irlanda, Balkan Alien Sound, folk