La rumba viu a la vora del mar

El Rumb(A) Palamós celebra aquest juliol la segona edició

| 08/07/2015 a les 07:00h

Per segon estiu consecutiu, cada divendres de juliol, a Palamós sona la rumba catalana i s'encenen els ventiladors amb concerts a l'aire lliure i gratuïts a diferents espais del poble empordanès. Bananna Beach va obrir la setmana passada un cicle que continuarà amb Ai Ai Ai, 9Son, La Màlaga i Gertrudis.

Gertrudis

Després de l'èxit assolit a la primera edició, el cartell del cicle s'amplia enguany a cinc actuacions. També s'amplien els escenaris, incorporant a la programació el Passeig del Mar –on Bananna Beach van obrir el cicle el passat 3 de juliol– i l'Arbreda municipal.

Aquest 10 de juliol la plaça de Catalunya de Palamós acollirà l'actuació d'un dels grups fonamentals del gènere, Ai Ai Ai, que ja va definir la rumba catalana la mar de bé a la cançó "Cutxurrumbai":

Perquè la rumba viu
  a la vora del mar.
Perquè la rumba ve de l'havanera
  i del gitano català.
Perquè la rumba beu
cubata i rom cremat.

Les dues setmanes següents actuaran dos grups barcelonins que han actualitzat i renovat la rumba en temps recents. El 17 de juliol 9Son faran sonar al Convent dels Agustins la seva barreja de rumba amb altres ritmes antillans i gèneres ballables, i el 24 de juliol el grup La Màlaga exposarà a l'Arbreda municipal la seva 'essència rumbera' i les cançons del seu segon disc, el flamant Rumkila (autoeditat, 2015). Finalment, el darrer dia de juliol es tancarà el cicle al parc del Convent dels Agustins amb els reapareguts Gertrudis, immersos en la gira del seu quinzè aniversari.

Arxivat a: Sons de la mediterrània, rumba catalana, palamós