Cobla flamejant a Torroella

El Museu de la Mediterrània organitza el concert 'Compositors torroellencs'

| 03/08/2015 a les 07:00h

El Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí organitza el 5 d'agost (22 h) el concert per a cobla Compositors torroellencs, en què la cobla La Flama de Farners repassarà grans noms del món de la música de cobla. Amb la participació de la Coral Anselm Viola.
La Flama de Farners

Aquest serà un concert molt especial, un concert per a cobla que repassarà tota la història de grans compositors que ha tingut la vila de Torroella de Montgrí i que farà sonar a l’escenari temes assumits pel poble, que els ha adquirit com a himnes sardanístics. El concert el realitzarà la cobla La Flama de Farners, amb la participació de la Coral Anselm Viola.
 
Un concert amb història
El primer document on es relata una ballada de la 'nova' sardana llarga explica que va ser a la plaça de Torroella de Montgrí l’any 1844. Aquest fet va marcar per sempre més la història de la vila i el seu agermanament amb aquesta dansa i la música que l’acompanyava.
 
En aquests més de 170 anys, la vinculació de la vila amb la música de cobla i la sardana ha estat fonamental. Cobles-orquestres de gran prestigi com Els Montgrins i la Caravana, i una llarga llista de compositors i músics encapçalada per Vicenç Bou, han deixat una empremta molt important i han fet de Torroella de Montgrí un punt de referència bàsic en la història de la cobla.
 
Com a homenatge a tot aquest moviment, des del Museu de la Mediterrània s’organitza un concert amb el nom de “Compositors torroellencs”, en què es farà un repàs històric als personatges i s’interpretaran sardanes que els compositors torroellencs han escrit al llarg del temps. Un viatge que s’iniciarà al segle XIX amb Pere Rigau, el fundador de la Cobla Els Montgrins, i que arribarà fins als compositors contemporanis del segle XXI.
 
El concert estarà dirigit pel torroellenc d'adopció Jordi Molina, tenora i estudiós del món de la música de cobla, al capdavant de la cobla La Flama de Farners. A més a més, hi participació el Cor Anselm Viola en la interpretació de la sardana “Benvinguts a Torroella” de Francesc Batlle.

Arxivat a: Sons de la mediterrània, Torroella de Montgrí, Flama, Museu de la Mediterrània, cobla, Jordi Molina