Deu anys veient les estrelles

El concert 'D'aquí estant veig una estrella', l'1 d'agost a Riudaura

| 21/07/2015 a les 07:00h

Hi ha un lloc on la música de tradició oral es fa especialment viva: la plaça del Gambeto de Riudaura, a la Garrotxa, on se celebra cada estiu el concert D'aquí estant veig una estrella. Aquest 1 d'agost se celebrarà la desena edició amb els cantadors del poble, a més de Jaume Arnella i La Criatura Verda.


"D'aquí estant veig una estrella" és el primer vers d'una corranda que una dona de Riudaura va cantar a Josep Garcia, del Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa, i que es va incloure al llibre referencial D'aquí estant veig una estrella: cançons de tradició oral a Riudaura (Quaderns de les 7 Sivelles, 2006).

De retruc, la presentació d'aquell treball, l'estiu del 2006, va acabar portant el naixement d'una trobada entranyable que cada estiu anima la plaça del Gambeto d'aquesta localitat, amb la participació de músics i cantadors del poble, que actuen des de balcons i finestres, a més de grups convidats. La trobada, que l'any 2007 es va presentar també al festival Tradicionàrius de Barcelona, ha esdevingut tota una referència i un model pel que fa a la dinamització i divulgació de la música tradicional.

Aquest 1 d'agost, per celebrar la desena edició, hi participarà Jaume Arnella, que actuarà acompanyat de Ferran Martínez i Toni Oró, i amb el grup garrotxí La Criatura Verda, els components del qual ja van participar a la primera edició de la trobada: Perepau Ximenis, Francesc Tomàs 'Panxito', Laura Plasència i Albert Dondarza. A tots ells s'hi sumaran, com no podia ser d'altra manera, els músics i cantadors de Riudaura. Quantes estrelles!



Arxivat a: Sons de la mediterrània, Garrotxa, Riudaura, Jaume Arnella, cantadors