Rumba transfronterera al CAT

Peret Reyes i Tato Garcia obren el cicle Connexions

| 01/10/2015 a les 07:00h

Dues figures emblemàtiques de la rumba catalana clàssica, Peret Reyes de Barcelona i Antoine 'Tato' Garcia de Perpinyà, es troben aquest divendres 2 d'octubre al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona per presentar el projecte Rumba Transfronterera. Serà el tret de sortida del cicle Connexions.


Tant Barcelona com Perpinyà poden presumir d'una prolífica i perllongada tradició rumbera. Dos dels grans protagonistes d'aquestes escenes, Peret Reyes i Tato Garcia, capitanegen l'espectacle Rumba transfronterera, coproduït entre el Taller de Músics de Barcelona i La Casa Musical de Perpinyà, que es va poder veure la primavera passada a la Setmana de la Rumba a la capital rossellonesa, amb una sonoritat fonamentada en la rumba catalana primigènia i un repertori que es passeja pels clàssics compartits. Al costat dels dos músics, hi haurà Guillaume Bouthie (contrabaix i veu), Abraham Hernández 'Abrahamando' (guitarra i veu), Jack Tarradellas (percussió, veu i teclat) i François Miniconi (percussió i veu).



Aquest concert serà el tret de sortida per a la quarta edició del cicle Connexions, que afavoreix trobades artístiques amb un punt d'experimentació i que organitzen el Taller de Músics i BankRobber cada tardor a Barcelona. El cartell d'enguany també inclourà les actuacions de la trobada flamenca entre Mixtolobo i Salao (16 d'octubre, sala Apolo), Pau Riba amb Joan Eril i Mau Boada (31 d'octubre, sala Apolo), Raúl Rodríguez amb l'orquestra de percussions ibèriques Coetus (6 de novembre, sala Apolo) i, finalment, Martirio amb l'Original Jazz Orquestra del Taller de Músics (19 de novembre).
Arxivat a: Sons de la mediterrània, CAT, Connexions, Antoine Tato Garcia, Peret Reyes, Rumba transfronterera, Taller de Músics