El nou Etnològic obre les portes

Cordes del Món, Manel Joseph, Artur Blasco... a la jornada de portes obertes aquest 4 d'octubre

| 03/10/2015 a les 07:00h

Després d'un període d'incerteses, aquest diumenge 4 d'octubre obre les portes el remodelat Museu Etnològic de Barcelona. Per celebrar-ho, s'hi farà una jornada de portes obertes amb activitats i molta música diversa que, com el mateix museu, convida a "comparar per entendre".


Per celebrar la nova etapa del Museu Etnològic de Barcelona, que ha reformulat el seu discurs posant l'accent en la comparació de les tradicions, les identitats i els usos de les comunitats humanes d'arreu del món, es farà una jornada amb activitats tant al museu com als jardins veïns de Laribal, on es troba la popular Font del Gat.

Al roserar d'aquests jardins s'hi farà un concert divulgatiu de Cordes del Món, la formació resident del museu, encapçalada pel violinista Ernesto Briceño i integrada per dotze músics que combinen instruments i composicions clàssiques amb altres procedents del folklore d'arreu del món. La interpretació dels temes s'intercalarà amb explicacions didàctiques. A més, el grup portarà convidats d'excepció: Manel Joseph, cantant i líder de l’Orquesta Plateria; Salvador Escrivà, cantant i líder de La Salseta del Poble Sec; Artur Blasco, acordionista i folklorista; Radu Laica, cantant i intèrpret de guembri; Ferran Martín, narrador i músic; Melchor Fernández, xifla i gaita lleonesa; el grup d'animació infantil La Tresca i la Verdesca, etc.

Mentrestant, al llarg del matí, dins el museu es realitzaran tres tallers simultanis: a la sala d'actes, Carles Alcoi ensenyarà a fer cistells mentre explica contes; a l'espai didàctic, Oriol Ripoll proposarà diferents jocs tradicionals, mentre que Kim Arnal conduirà la iniciació a l'espai tàctil Sentir el Patrimoni, on es podrà experimentar sensorialment amb objectes etnogràfics reals.

Tota la informació de la jornada, aquí.



Arxivat a: Sons de la mediterrània, Cordes del Món, Museu Etnològic de Barcelona, Artur Blasco