Una dècada de Música de Gralles

Les quatre colles vendrellenques i Els Vinardells es troben a l'Auditori Pau Casals el 9 d'octubre

| 06/10/2015 a les 07:00h

El concert Música de Gralles al Vendrell ja té deu anys. Per celebrar-ho, aquest 9 d'octubre (22 h) es trobaran a l'Auditori Pau Casals els grups locals Les Gralles del Baix Penedès, Tocats de Canya, Els Mosquits i Els Aixats, a més dels vilafranquins Els Vinardells, que protagonitzaran la segona part del concert.
Els Vinardells

El repertori d'aquesta trobada grallera es presenta ben variat: el fox-trot "El vestir d'en Pasqual", del rei del cuplet Joan Viladomat, amb Les Gralles del Baix Penedès; la dolça "Good Night" de John Lennon, amb Tocats de Canya; el tradicional "Toc de processó" amb els Mosquits, i el txa-txa-txà de Tito Puente "Oye cómo va" amb els Aixarts... Totes aquestes peces sonaran a la primera part d'un concert protagonitzat per les quatre formacions gralleres que funcionen actualment al Vendrell, i que continuarà amb una de les colles que més ha treballat els darrers anys en la renovació del repertori graller, els vilafranquins Els Vinardells.

Vistos amb perspectiva, els deu anys del concert de grallers al Vendrell han donat fruits prou importants. S'hi han estrenat onze peces per a gralla signades per compositors diversos, i també s'han publicat quatre llibres de partitures per a gralles. A més, cada any s'ha convidat un grup diferent, procurant reflectir la geografia sonora del país.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Gralles, el Vendrell