Màrius Serra, primer pregoner de la 18a Fira

L'escriptor és un dels mestres de cerimònies de la Fira Mediterrània, juntament amb Xavier Albertí i Carme Ruscalleda

| 15/10/2015 a les 15:00h

El toc d'inici de la 18a Fira Mediterrània anirà a càrrec de tres pregoners que acompanyaran la programació musical d'inici a final. Es tracta de tres personalitats creatives d'àmbits diversos de la vida social i cultural catalana que recordaran a través de les seves paraules la vigència de la cultura popular a l'abast de tothom. 

El trio de pregoners seran l’escriptor Màrius Serra, el director d’escena Xavier Albertí i la cuinera Carme Ruscalleda, elegits per inaugurar la Mediterrània amb tres pregons poc habituals. Es tractarà d’accions performàtiques úniques on cadascú evocarà les visions personals del seu ideari artístic i creatiu, en defensa d’una cultura popular on es manté viva la tradició. 
 
 
La veu eloqüent de Serra, pare del pregó poliglot sota el paraigua d’una única llengua, llançarà el tret de sortida de la Fira aquest dijous 15 d'octubre al Teatre Kursaal de Manresa, tot just abans de l'espectacle inaugural. Clarivident, amb una pronúncia exquisida i arguments de sobres, l’escriptor dirigirà el discurs a les ments curioses.

L'endemà, el director del Teatre Nacional de Catalunya, Xavier Albertí, farà el seu pregó molt ben acompanyat de la polonesa Wanda Pitrovska. Representarà un pregó a dues bandes: a una sola veu, però amb un piano per delectar les orelles atentes. Finalment, Ruscalleda cuinarà un pregó de forquilla i tovalló per cloure la celebració amb una taula ben parada, un bon àpat i millors maneres. El seu pregó tindrà lloc el diumenge 18 d'octubre a la Plaça Major de Manresa.
 
Arxivat a: Sons de la mediterrània, xavier albertí, màrius serra, pregoners, manresa, fira mediterrània, carme ruscalleda