El caliu del Circuit Folc, aquest novembre al CAT

Hi actuaran Pau Figueres i Artur Blasco amb Yannick Lopes

| 09/11/2015 a les 07:00h

En aquest novembre estrany, encara no sabem si està fent fred o està fent calor. Sí que sabem, però, que al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia hi haurà caliu amb dos concerts refinats i excepcionals: els del guitarrista Pau Figueres (13 de novembre) i el de la parella formada pel cantador i folklorista Artur Blasco i la guitarra clàssica de Yannick Lopes (27 de novembre).
Pau Figueres Foto: May Zircus

El cicle Circuit Folc celebra aquesta tardor la novena edició amb una vintena d'actuacions arreu del territori. Dues de les propostes programades, la del guitarrista Pau Figueres i la del duo que formen Artur Blasco i Yannick Lopes, passen aquest novembre pel Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona.

Tot i la seva joventut, el talentós Pau Figueres ja ha posat la seva guitarra al servei d'una bona pila de projectes musicals, al costat de grans veus i al voltant d'estils molt diversos. A més, darrerament va endinsant-se en el camp de la producció. Enguany ha publicat el seu primer disc com a solista, Pau Figueres (Whatabout Music, 2015), i aquest divendres 13 de novembre el presentarà al CAT (22 h), en el marc del Circuit Folc. Versions escollides de Toti Soler i Pepe Torres, però sobretot composicions pròpies que integren amb imaginació els llenguatges del clàssic, el folk, el flamenc i el jazz forneixen el repertori del guitarrista, que al CAT estarà acompanyat d'Ismael Alcina (baix elèctric) i David Domínguez (percussions). Per als que no el conegueu, aquí el podeu veure en acció, amb alguns gegants de les sis cordes mirant-s'ho des de la paret:



Uns dies més tard, al mateix escenari i també dins el Circuit Folc, hi haurà cançó tradicional catalana en majúscules i amb immillorable companyia. Artur Blasco, un dels personatges més entranyables i cabdals de la nostra música d'arrel, especialment pel que fa als sons i el cançoner dels Pirineus, s'acompanyarà de la fabulosa guitarra clàssica de Yannick Lopes, virtuós instrumentista format al Conservatori de París en la línia pedagògica del llegendari Emili Pujol. Junts han publicat el llibre disc Pirineu. Cançons de vetllades vora el foc (Fundació Privada Artur Blasco, 2013). Al CAT el presentaran el 27 de novembre a les 22 h.

Arxivat a: Sons de la mediterrània, Artur Blasco, Circuit Folc, Yannick Lopes, Centre Artesà Tradicionàrius, Pau Figueres