Beneïts fandangos

Arcángel dedica als 'tablaos' flamencs el seu nou disc

| 24/11/2015 a les 07:00h

Francisco José Arcángel Ramos (Huelva, 1977), conegut artísticament com Arcángel, és una de les grans veus del flamenc d'avui. El seu nou disc, Tablao (Universal, 2015), gravat entre altres locals a l'emblemàtic tablao El Cordobés de Barcelona, és tot un homenatge al so directe i la distància curta. 


El repertori del nou disc inclou dues sambres del trident clàssic Quintero, León i Quiroga, i també buleries de Jerez, cantiñas, malaguenyes, tangos... però segurament  la perla de l'àlbum són els fandangos alosneros d'"Alborá": un cant vital amb regust de camp i de substrat popular que fa eriçar els cabells. El poble d'Alosno també està present a les espectaculars seguidilles "Cruz de mayo", amb guitarres, panderetes, cors i palmes a dojo.

Amb aquest treball, el cantaor pretén 'tornar a l'origen' i al que ha estat històricament, al llarg de bona part del segle XX, el planter dels cantaors: els tablaos. Per això, el disc ha estat gravat en directe a El Corral de la Moreria de Madrid, a El Arenal de Sevilla i a El Cordobés de Barcerlona.

En paral·lel a treballs essencials com aquest, Arcángel ha destacat per la voluntat de dur el cant flamenc a trobar-se amb àmbits tan aparentment llunyans com la música antiga. Així, ha cantat al costat del grup L'Accademia del Piacere i Fahmi Alqhai, entre altres.




Arxivat a: Sons de la mediterrània, Arcángel, tablao, flamenc