Una guitarra i un camí per fer

Pau Figueres presenta i comenta el seu primer disc com a solista

| 15/01/2016 a les 07:00h

Pau Figueres (Whatabout Music), el primer disc com a solista d'aquest jove guitarrista que atresora ja una llarga trajectòria acompanyant grans veus, ha guanyat el Premi Enderrock de la Crítica al millor disc de folk del 2015. Cap on va la guitarra? Cap on va el folk? Al programa Tradicionàrius a Ràdio 4, aquest 16 de gener, no ho resoldrem. Però escoltarem bona música. 
Pau Figueres, durant la seva actuació a la passada Fira Mediterrània. Foto: Dani Álvarez

Guitarristes tan contrastats com Robbie McIntosh, Toti Soler, Paco de Lucía o Feliu Gasull protagonitzaran l'extensa entrevista amb Pau Figueres aquest dissabte 16 de gener al programa Tradicionàrius a Ràdio 4. També el llarg rodatge als escenaris més diversos, els viatges arreu del món, la formació clàssica i no clàssica, la seva tasca com a productor, la llarga carrera com a acompanyant de grans veus i personalitats –Lídia Pujol, Feliu Ventura, Marina Rossell, Carles Dénia, Alfonso Vilallonga...–, l'obertura de mires compartida amb músics com Carles Benavent i Aleix Tobias, i la feina musical en espectacles com Ovidi popular, on es va ocupar dels arranjaments a mitges amb Tóbal Rentero.

I, per descomptat, s'hi escoltarà i es comentarà algunes de les magnífiques composicions del primer disc com a solista de Pau Figueres, que va presentar el novembre passat al CAT en el marc del Circuit Folc. Peces com "Jol", "Cabo de Gate", "No Evening in the Garden"... i també l'adaptació d'Espriu "A la vora de la mar", al costat de la cantant Gemma Humet, i la intensa petenera en què acompanya el cantaor Carles Dénia al disc L'home insomne (Comboi Records, 2015).

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, guitarra, Tradicionàrius, Ràdio 4, Pau Figueres