Eva Dénia, amb veu pròpia

Aquest 16 de desembre es presenta al Mercedes Jazz de València

| 15/01/2016 a les 14:45h

Quan abril era abril (Comboi, 2015) és el primer disc que fa Eva Dénia amb cançons pròpies. Però hi ha més que això. Hi ha grans adaptacions de Moustaki, Brassens i Milton Nascimento. Hi ha grans lletres. Hi ha un so extraordinàriament càlid, fins i tot cambrístic. Aquest dissabte el presenta al Mercedes Jazz de València (22.30 h). 
Merxe Martínez i Eva Dénia

Eva Dénia
s'acompanyarà al xel·lo de Merxe Martínez per interpretar les cançons del seu nou disc, el més personal que ha fet fins ara després d'una fecunda trajectòria en què ha adaptat al valencià referències del jazz, la bossa nova i la cançó francesa. De tots aquests móns hi ha una mica en el nou àlbum, on el lirisme de Brassens apareix amb una versió de "Le parapluie", el cosmopolitisme arrelat i llibertari de Georges Moustaki brilla en una dolça versió de "Le métèque" amb lletra traduïda per Pelai Ribas, i l'exuberància brasilera de Milton Nascimento pren forma en una nova "Fruita bona".

A aquestes relectures s'hi afegeixen cançons pròpies que, com la que dóna títol al disc, com el bolero "Haití" o com la cançó de bressol "De nit", són un prodigi de sensibilitat. A més de Merxe Martínez, han participat a la gravació el germà de la cantautora, Carles Dénia -que ha fet també una meticulosa producció, gravant les bases en directe i mesclant amb sistemes totalment analògics-, Toni Belenguer amb el trombó, José Luis Porras amb el contrabaix, Lluna Aragón amb el violí i David Gadea amb les percussions. 

Combat al BarnaSants
Eva Dénia continuarà presentant el nou disc els propers 28 de gener a València (Institut Francès, 20 h) i 30 de gener a Gandia (Teatre del Raval, 20.30 h). Però abans, la setmana vinent, el dijous 21 de gener, participarà en la inauguració del festival Barnasants al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat. Serà en el concert Jotes de combat, on també participaran Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Eliseo Parra i Miquela Lladó.


Arxivat a: Sons de la mediterrània, Eva Dénia, València, Quan abril era abril