'Home romancer' al C.A.T.

Botifarra fa de cec romancer al Tradicionàrius

| 22/01/2016 a les 07:00h

Pep Gimeno 'Botifarra', Naiet Cirerer, Xavier de Bétera i Hilari Alonso actuaran conjuntament aquest 22 de gener al C.A.T. de Gràcia (22 h). Presenten el disc Home romancer (Mésdemil, 2015) amb un espectacle ple d'humor que reviu la tradició romancera dels cecs.
Presentació del disc al Gran Teatre de Xàtiva. D'esquerra a dreta, Xavier de Bètera, Naiet Cirerer, Pep Gimeno 'Botifarra' i Hilari Alonso 

La 29a edició del festival Tradicionàrius va començar el 8 de gener d'enguany amb la reaparició històrica de l'Orquestrina Galana, i s'allargarà fins al 18 de març. Els concerts prenen un gran pes en la programació del festival, i en aquesta edició se'n destaquen quatre. El passat 15 de gener, els amics i amigues de la Bressola van protagonitzar el primer d'aquests Extraordinàrius, amb l'espectacle Sem nord, fem bressola! El segon és la presentació del disc Home romancer, i tindrà lloc avui 22 de gener al C.A.T. Centre Artesà Tradicionàrius a les 22 h. 

Les veus valencianes de Pep Gimeno 'Botifarra', Naiet Cirerer, Xavier de Bétera i Hilari Alonso portaran a l'escenari els antics romanços de cec, a més d'incorporar-ne de nova creació, tot acolorint-los amb els arranjaments i instruments de Pere Ródenas i la sonoritat folk que aconsegueix la rondalla de Néstor Mont, Àlvar Calabuig, Enrique Calabuig i Paco Lucas.

El Gran Teatre de Xàtiva es va omplir d'aplaudiments amb l'estrena d'Home romancer, l'octubre passat. Havent passat pel Perelló i la Fireta de Muro, teatre i música confluiran a Barcelona fent del C.A.T. un espai de festa, rialles i emocions. Són romanços que no necessiten la vista per ser escoltats i cantats, però és durant el moment de l'espectacle quan realment es pot experimentar l'esperit tradicional. 


Arxivat a: Sons de la mediterrània, Botifarra, Tradicionàrius, CAT, Home Romancer