Més commemoracions llul·lianes

Capella de Ministrers publica un llibre-disc sobre els viatges de Ramon Llull

| 09/02/2016 a les 07:00h

Fa 700 anys de la mort a Tunis de Ramon Llull. Fa uns dies parlàvem de la mostra artística que es pot visitar al CAT de Gràcia, i avui en presentem una altra de centrada en el diàleg intercultural que va propiciar al Mediterrani. I a més, arriba un nou llibre-CD de Capella de Ministrers de Carles Magraner.


El Seminari de Tarragona acull fins al 4 de març l'exposició Ramon Llull i l'encontre entre cultures, un recorregut per la vida i l'obra del filòsof mallorquí, incidint en el diàleg que va establir amb el món musulmà i en els seus viatges pel Mediterrani. La mostra, comissariada per Albert Soler i organitzada per l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), inclou il·lustracions, textos i audiovisuals interactius. Després de Tarragona, es podrà visitar properament a Barcelona, Vic, Lleida i Brussel·les.

A més de l'exposició, l'IEMed commemorarà l'Any Llull amb una publicació col·lectiva (Ramon Llull i els diàlegs mediterranis), un cicle de conferències a càrrec dels mateixos experts que han col·laborat al llibre i un llibre-disc, Ramon Llull, l'últim pelegrinatge, protagonitzat pel grup Capella de Ministrers, que dirigeix Carles Magraner i que es presentarà el proper 21 d'abril a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona. En aquest treball, on es recreen les músiques que Ramon Llull va poder trobar al llarg dels seus viatges per diverses ciutats i països de la Mediterrània medieval, hi toquen músics destacats del panorama de la música antiga i també d'arrel popular.

La Capella de Ministrers la integren en aquest projecte Carles Magraner (violes), Aziz Samsaoui (saz, ud, qanun), Jota Martínez (viola de roda i llaüts), José Luis Pastor (llaüt medieval i cítola), Eduard Navarro (duduk, ud, cornamuses), Miguel Ángel Orero (psalteri, percussions), Pau Ballester (tintinnabulum), Spyros Kaniaris (lira de Pontos, busuqui), David Antich (flautes), Manuel Vilas (arpa) i Ignasi Jordà (organetto). A més, també hi participa el conjunt vocal de cambra Musica Reservata Barcelona



Arxivat a: Sons de la mediterrània, Ramon Llull, Capella de Ministrers, IEMed, Carles Magraner