Tots moros i tots cristians

El 5 i 6 de març, cap de setmana de cultura popular valenciana a Barcelona

| 01/03/2016 a les 14:30h

Dolçaines, Ovidi i moros i cristians. Són els ingredients principals del cap de setmana de cultura popular valenciana a Barcelona, els propers 5 i 6 de març, amb diversos actes i concerts organitzats per la Casa de València, el Tradicionàrius, el BarnaSants i L'Auditori.

Ovidi Montllor i el cel

El concert De dolçaines, bandes i festa, protagonitzat pel dolçainer Miquel Gironés amb la Banda Municipal de Barcelona, es farà el dissabte 5 de març a L'Auditori (19.30 h) i farà un repàs de l'evolució de la dolçaina i la seva presència creixent en les festes de moros i cristians. Com a convidats especials, prendran part en aquest concert el director de banda José Rafael Pascual-Vilaplana, la colla Borrumballa i el dolçainer Pau Puig. A més, el dijous 3 de març el mateix Pascual-Vilaplana oferirà a la Casa València la conferència La música en la festa de moros i cristians: aproximació a l'origen d'un gènera bandístic (19.30 h). I el dia abans, dimecres 2 de març, també a la Casa València, el periodista i etnomusicòleg Pau Benavent oferirà la xerrada Sons de festa. El cas d'una societat musical valenciana, en la qual comentarà el component social de les bandes de música (19.30 h).

Tornem al dissabte 5 de març, perquè després del concert a L'Auditori, hi haurà una cercavila des del Centre Artesà Tradicionàrius fins a a la plaça de la Vila de Gràcia amb filaes de moros i cristians (22.30 h) que faran una entraeta, és a dir, la versió més informal d'una entrada, en la qual els participants no porten els vestits de festa. Tothom qui vulgui pot unir-se a una de les dues filaes, tocant o desfilant. La festa continuarà després a la seu de Casa València.

Finalment, el diumenge 6 de març es presentarà a L'Auditori de Barcelona (18 h) l'espectacle multidisciplinar Ovidi Simfònic - Perquè volem!, amb el repertori d'Ovidi Montllor en format de banda simfònica i veus. Hi participaran la Corporació Musical Primitiva d'Alcoi i la Coral Sant Jordi de Barcelona.



Arxivat a: Sons de la mediterrània, Ovidi Montllor, Moros i cristians, Barcelona, Tradicionàrius, BarnaSants, Auditori