A la vora del riu vermell...

El VI Rubrifolkum, de l'11 al 13 de març a Sant Boi de Llobregat

| 08/03/2016 a les 07:00h
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Trim, Folk, Rubrifolkum, Carles Belda, Orquestrina Trama, Cal Ninyo, Niamh Trio
El Rubrifolkum, el Tradicionàrius del Baix Llobregat, ja fa sis anys que programa i anima l'escena folk a la vora d'aquest riu que el romans van anomenar Vermell, que històricament ha regat horts i camps i que avui mira d'avançar entre fàbriques i carreteres... La sisena edició, el proper cap de setmana a Cal Ninyo.

Carles Belda desfila pel Born escortat per les forces de seguretat. Foto: Xavier Mercadé

Com els darrers anys, el Rubrifolkum combinarà les actuacions al teatre de Cal Ninyo amb tallers i diverses activitats divulgatives. Els actes arrencaran divendres 11 de març amb un taller de rumbes a càrrec de Calres Belda, que posteriorment, a la nit, presentarà les seves 24 Rumbes per diatònic, compartint cartell amb el grup Orquestrina Trama, que presenta el seu primer i flamant disc, Paralolop.

L'endemà, dissabte 12 de març, el taller serà de gaita gallega, busuqui i mandolina, i anirà a càrrec dels músics del trio de folk galaico-portuguès Trim, que a la nit actuarà en un concert en què els precedirà un altre trio, en aquest cas barceloní i d'inspiració cèltica: els Niamh Trio

Com està el folk a casa nostra?

Com a novetat d'enguany, s'engegen els RubriVermuts: el diumenge 13 de març al migdia al Casal Popular El Baluard, hi haurà una tertúlia-debat sobre música popular, oberta a tothom i amb la participació de Jordi Fàbregas, director del Tradicionàrius; el periodista de Sons de la Mediterrània, Jordi Martí, i els periodistes del programa Mans, de Catalunya Ràdio, Ester Plana i Quim Rutllant.