Es tanca el Tradicionàrius, comença la primavera folk

El Pont d'Arcalís i Kepa Junkera protagonitzen la cloenda del festival

| 18/03/2016 a les 07:00h

Aquest 18 de març es clourà el XXIX Festival Tradicionàrius amb les Colles de Cultura de Gràcia desfilant fins al CAT, on a les 22 h hi haurà un concert que reunirà a l'escenari El Pont d'Arcalís amb l'acordionista Kepa Junkera. Es tanca el festival, però el folk continuarà sonant els propers mesos al CAT.

El Pont d'Arcalís

El concert de cloenda tindrà tres parts ininterrompudes. Primer es farà un tast del nou repertori que està treballant El Pont d'Arcalís i que formarà part del seu desè disc. A la segona part, el protagonisme recaurà en la trikitixa de Kepa Junkera, i a la tercera es fusionaran els repertoris de l'un i dels altres, amb la col·laboració especial dels Kolpez Txalaparta.

D'aquesta manera s'acabarà una edició del festival on els organitzadors han percebut "un cert optimisme i un canvi d'actitud per part del públic". En total, s'han programat 40 propostes, amb un increment d'assistència del 20 % respecte l'any anterior i un total de 12000 espectadors.

Coincidint amb el final del festival, ja s'ha anunciat la programació per als pròxims mesos del CAT com a centre estable de música folk i tradicional. Destaquen, entre altres, la presentació del nou projecte de l'ex-Al Tall, Manolo Miralles, que ha engegat el grup Musicants (22 d'abril); Jordi Batiste repassant la seva trajectòria des d'Els Tres Tambors fins Els Miralls de Dylan (6 de maig); l'espectacular revisió dels patrons valencians en clau de jazz amb el grup Tarquim, del saxofonista Pau Vidal (3 de juny), i una 'carta blanca' a l'acordionista Carles Belda, que el 10 de juny estrenarà un espectacle amb el ballarí Jordi Rúbio, coincidint amb la presentació d'un llibre sobre el mestratge de l'enyorat coreògraf Joan Serra.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Kepa Junkera, El Pont d'Arcalís, Tradicionàrius, Colles de Cultura Popular